Маљковић потписао позив за учешће Србије на ОИ у Токију

БЕОГРАД: Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић потписао је вечерас позивно писмо председника Међународног олимпијског комитета (МОК) Томаса Баха за учешће тима Србије на Играма у Токију.
Predsednik-OKS-Božidar-Maljkovic
Фото: OKS

На тај начин и званично је потврђен континуитет учешћа српских спортиста на Олимпијским играма започет у Стокхолму 1908. године.

"Данас је велики дан на нашем путу до Токија, озваничили смо учешће на Играма у Јапану. Још 267 дана нас дели од момента када ће наш тим изаћи на нови Олимпијски стадион и када ће се застава Србије поносно завијорити на отварању 32. Олимпијских игра", рекао је Маљковић на свечаности у хотелу Хилтон, пре него што је потписао позивно писмо које му је предао олимпијски шампион у рвању из Рија Давор Штефанек.

Он је додао да га посебно радује што тим Србије и даље расте.

"Учешће на ОИ је врхунац у каријери сваког спортисте. Очекивања су велика, а она се не огледају само у броју медаља, него и у томе како се спортисти боре за своју земљу. Ми смо ту да их подржимо. Имамо доста разлога да будемо оптимисти јер наши спортисти у континуитету праве врхунске резултате. Берујем да ће све то потврт бити на највећој смотри", рекао је Маљковић и посебно се захвалио на подршци председнику Александру Вучићу, Влади Србије, Министарству спорта, МОК-у и спонзорима.

Маљковић је поручио спортистима да у Јапану буду тим, да бодре једни друге и инспирација будућим олимпијцима.

У име спортиста говорила је стрелкиња Зорана Аруновић.

"Учешће на Олимпијским играма је највеће признање за сваког спортисту и све оно о чему сања када направи прве спиртске кораке. Као неко ко је већ био на Играма могу рећи да не постоји већа привилегија од представљања своје земље на ОИ. Будите уз нас", истакла је Аруновићева.

У овом тренутку тим Србије за Токио броји 40 чланова, а већ за два дана биће их 44, када ФИБА потврди листу за наступ екипе у баскету 3x3.

Олимпијске игре у Токију одржаће се од 24. јула до 9. августа 2020. године.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести