Марко Новаковић: „Једва чекам да почну веслачки тренинзи“

Базични део припрема, један од наших најтрофејнијих кајакаша, Марко Новаковић одрађује у Бечеју.
marko novakovic
Фото: Марко Новаковић, фото: Небојша Радовић/КСС

Марко истиче да му веома прија да зимски период проводи код куће:

„Овде могу да напуним батерија онако како ми прија и уколико будем имао могуићност да цео зимски период припрема одрадим овде, искористићу је„, каже Новаковић за сајт КСС.

Топао децембар Марко користи да одради и тренинге на води:

„Срећна околност је што нам време дозвољава да још увек можемо да излазимо на воду јер мени то у потпуности одговара. Видећемо како ће се због тога зима продужити. На воду изађем кад год могу и за сада радим само на одржавању завеслаја и вежбању технике„, искрен је Марко.

С обзиром да је Новаковић специјалиста за спринт и трке на 200 метара, базични део припрема користи да највише ради на снази.

Фото: Небојша Радовић/КСС

„Гледам да у једном дану одрадим само једну групу мишића и да све групе одрадим у току недеље. У овом периоду радим са великом килажом и мањим бројем понављања. Касније ћу прећи на нешто мање тежине и велики број понављања како бих повећао и издржљивост„, каже Марко.

Осим теретане Марко трчи, али и користи то што у Спортском центру „Младост“ у Бечеју може да одрађује и експлозивне тренинге на кратким деоницама у базену.

„Деси се понекад да трчим мало дуже, али се ти тренинзи своде на спринтеве, да ли у базену када пливам, или кад трчим, и увек испоштујем све што ми тренер зада„, објашњава Новаковић.

Сениорски тим веслачке припреме одрадиће у фебруару и марту када ће боравити у Турској. И поред тога што користи релативно благу зиму и да у Бечеју излази на воду, Марко се радује веслачким припремама:

„Једва чекам да изађемо на воду јер ја, иако тако не изгледам, нисам љубитељ ових статичких тренинга тако да увек гледам да побегнем на воду да веслам„, искрен је Марко.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести