Мате Немеш хоће као Штефанек: У Токију могу пуно

БЕОГРАД: Репрезентативац Србије у рвању Мате Немеш рекао је да му је олимпијски шампион Давор Штефанек, са којим се бори за место на Олимпијским играма, велика инспирација и да, уколико избори визу за Токио, може да донесе Србији нову медаљу.
mate nemes
Фото: Youtube Printscreen

Немеш је на Светском првенству у Казахстану, у дисциплини грчко-римским стилом до 67 килограма, најавио високе домете освајањем бронзане медаље.

"Штефанек и ја тренирамо заједно 10 година, стално сам гледао како ради и шта би требало да узмем од њега. Нисам имао пуно такмичења због њега, био је први, а сада сам добио шансу, а претходно и на Европском првенству. Пето место ме је разочарало јер сам могао да будем први, пре Европских игара где сам дошао до медаље. Ту сам осетио да могу да освајам медаље", рекао је Немеш Танјугу.

Према његовим речима, Штефанек га "гура" ка још већем напретку.

"Пуно је лакше на такмичењима, јер када немаш противника у земљи не можеш да напредујеш. Пре три године био је Александар Максимовић, ту је сада и Себастијан Нађ, који је веома добар и "гурамо" се међусобно. То пуно помаже, чак и мени да дођем до медаље".

Немеш, који је уједно обезбедио олимпијску норму, не крије огромно задовољство због успеха у Нурсултану.

"Јако је добар осећај, срећан сам што сам освојио прву већу медаљу. На Светском првенству је био циљ да узмемо што више норми, успели смо да дођемо до три, а могли смо још једну (Виктор Немеш прим. аут). Веома сам задовољан због бронзе", навео је он.

Сјајни резултати српских рвача резултат су и великог улагања државе у тај спорт, подвлачи Немеш.

"Србија пуно улаже последњих година у рвање, то смо и заслужили редовним освајањем медаља".

Немеш је оптимиста и по питању наступа репрезентације Србије на Играма у Јапану.

"У Токију ће бити изузетно тешко, 16 најбољих рвача, али ако сам могао на Светском шампионату да будем трећи, онда на ОИ може све да се деси. То је показао и Штефанек у Рију када је био олимпијски шампион", рекао је он и као највећи адут Србије у Токио издвојио брата Виктора Немеша.

"Мислим да је Виктор најсигурнији за медаљу. Украли (судије прим. аут) су му норму, али има још шансу. Прво да избори визу, а после може много", закључио је Немеш.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести