Меморијал Иштван Пољанац: Аруновићевој и Микецу дупле круне

Зорана Аруновић и Дамир Микец обележили су Четврти меморијални турнир ваздушним оружјем „Иштван Пољанац“, који је одржан у атлетској дворани на Бањици.
strelci
Фото: Зорана Аруновић и Дамир Микец, фото: ССС

Најпре су заједно победили у у миксу ваздушним пиштољем, а после су стигли до најсјајнијих трофеја у појединачним такмичењима.

Митинг се организује у почаст дугогодишњем тренеру Стрељачког клуба Академац, потпуковнику Иштвану Пољанцу, а први пут је имао међународни карактер. Надметало се око 100 стрелаца из шест земаља.

У првом финалу, миксу ваздушним пиштољем,  Аруновићева (Олимпик 011) и Микец (Полицајац) су оправдали улогу фаворита, испред такође српских репрезентативаца Бобане Момчиловић Величковић и Димитрија Гргића, који су средином финала повели трку, али су касније изгубили челну позицију.

Зорана Аруновић је доминирала у појединачном такмичењу дама пиштољем, убедљиво освојивши прво место, како у квалификацијама тако и у финалу. Од Српкиња медаљом се окитила и трећепласирана Биљана Маркош (Полицајац).

Микец је такође био најпрецизнији и у квалификацијама и у финалу, а уз њега на победничком постољу нашла су се још двојица српских  репрезентативаца. Димитрије Гргић, члан домаћег Академца, је заузео друго, а Душко Петров („Алекса Дејовић“) треће место.

Сем одличја Микеца и Аруновићеве у Србији су остале још две златне медаље, заслугом Марије Малић. Млада такмичарка Јединства из Старе Пазове је тријумфовала и у сениорској и у јуниорској конкуренцији ваздушном пушком

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести