Меморијал „Лаза Крстић и Марица Џелатовић“ у Новом Саду

Традиционални, 8. по реду, Меморијал „Лаза Крстић и Марица Џелатовић“ у мушкој и женској спортској гимнастици одржаће се у суботу и недељу у Новом Саду.
memorijal, dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Такмичење организује наш најтрофејнији клуб Соколско друштво Војводина. Првог дана на програму је вишебој и квалификације за финала, а другог дана ће се одржати финала по справама за све узрасне категорије.

На такмичењима учествује близу 300 гимнастичара и гимнастичарки из Словеније, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине, Румуније, Мађарске, Немачке, Кипра, Данске, Бугарске, Јужне Африке, Израела, Малте, Јордана и Србије. Меморијал се организује под покровитељством Града Новог Сада - Градска управа за спорт и омладину и уз подршку Министарства омладине и спорта и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Фото: Dnevnik.rs

Ово меморијално међународно гимнастичко такмичење, установљено 2010. године, посвећено је такмичарској гимнастици, са жељом да се врати међународна гимнастика у Нови Сад, а при том и да се она промовише, те да се јавност подсети на два доајена српске гимнастике, наше дугогодишње тренере Лазу Крстића и Марицу Џелатовић.

Надметања у ОШ „Јожеф Атила“ у суботу почињу у 8.15, а у недељу у 10 часова.

Г. М.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести