Меморијани турнир Јован Богић Пуфика“: Новосађани и Уљхељи најбољи

Рвачи Новог Сада освојили су прво место, док је Балаж Уљхељи члан Потисја из Кањиже проглашен за најбољег такмичара на 26. меморијалу “Јован Богић Пуфика”.
ekipa Novog Sada pobednik
Фото: Екипна титула отишла је у руке рвача Новог Сада, фото: РК Нови сад

Уљхељију је припало најпрестижније признање - “Пуфикина статуа”, пошто је жири састављен од тренера из свих екипа учесница, се изјаснио да је Кањижанин био најбољи такмичар, који је највише приказао по укусу рвачких сладокусаца и стручњака. Друго место у екипној конкуренцији освојио је Соко из Сомбора, док је треће београдски Раднички. У конкуренцији тренера ласкаву титулу понео је Градимир Дедић из сомборског Сокола, док је најбољи судија Марко Пановић.

Меморијал је одржан у конкуренцији једанаест пионирских екипа са око 100 учесника из Србије (Потисје из Кањиже, Фрушкогорац из Сремске Каменице, Потисје из Кањиже, Соко из Сомбора, Раднички из Сомбора, Раднички из Београда, Витез из шапца, Динамо из Панчева, Партизан из Мола, Кула и домаћин Нови Сад). Виђено је много добрих борби, потеза, бацања, запажених појединаца, свега онога што рвање чини лепим и атрактивним.

Фото: Најбољи: Балаж Уљхељи, фото: РК Нови Сад

- Упркос свим отежавајућим околностима и ковида - 19 успели смо да одржимо меморијални турнир, уз велику подршку Градске управе за спорт и омладину. што је најважније низ није прекинут, рвање је показало снагу да може да живи и ради у свим околностима. Турнир је 1994. године почео као пионирски, 25 година је растао са својим пионирима, до сениорског узраста и међународног карактера, да би се ове године вратио на почетак - рекао је директор РК Нови Сад, а потом се осврнуо на победничку екипу:

- У Новом Саду постоји неколико рвачких секција и клубова, где су најзначајнији Нови Сад, Буковац, Фрушкогорац, Тврђава... Новосађани су приказали задовољавајуће рвање, добру масовност и за ово такмичење на које долазе припремљени и обучени такмичари одабрани су најбољи наши пионири. Оно што радује у Новом Саду је велика масовност у рвачком спорту, а ово такмичење је показало да из те масовности излази и квалитет.

Турнир је отворио син Јована Богића, Светозар, који је на крају и поделио награде најбољим екипама и појединцима, док су медаље уручили Мићо Тешановић и Ненад Гавранић.

Ј. Галић

Фото: Најбољи тренер: Градимир Дедић Фото: РК Нови Сад
Победници

Млађи пионири - 33кг:  1. Кристијан Доби (Раднички Сомбор), 36: 1. Јован Петковић (Фрушкогорац, Сремска Каменица), 39: 1. Балаж Уљхељи (Потисје, Кањижа), 42 кг: 1. Балаж Уљхељи (Потисје, Кањижа), 46 кг: 1. Лазар Дедић (Соко, Сомбор), 50 кг: 1. Коста Маријановић (Витез, Шабац), 55 кг: 1. Грба Стефан (Соко, Сомбор), 60 кг: 1. Срђан Тодоровић (Раднички, Сомбор), 70 кг: 1. Душан Стокић (Раднички, Београд).

Старији пионири - 44 кг: 1. Давид Марковић (Нови Сад), 52 кг: 1. Марко Фратрић (Соко, Сомбор), 57 кг: 1. Огњен Тодосијевић (Динамо, Панчево), 62 кг: 1: Симо Јовишић (Соко, Сомбор), 68 кг: 1. Стефан Тодосијевић (Динамо, Панчево), 75 кг: 1. Миљан Дулић (Нови Сад), 85 кг: 1. Филип Тричковић (Раднички, Београд).

EUR/RSD 117.5702
Најновије вести