Микец спреман за Олимпијске игре: Циљ је финале

БЕОГРАД: Пекинг, Лондон и Рио су иза мене, почев од 2008. када сам са 24 године остварио највећи успех, седмо место на Олимпијским играма.
Mikec
Фото: Дамир Микец, фото: ССС

Финале ми је главни циљ у Токију, рекао је Танјугу српски репрезентативац у стрељаштву Дамир Микец.

"Са Европског првенства сам се вратио са две сребрне медаље и то ми даје подстрек за наставак сезоне. Такође, и даље нешто не штима у мојим редовима и на ситницама морам да порадим како бих у Токију било све како прижељкујем", рекао је Микец.

Првенство Европе у Осијеку је било прво такмичење у свету стрељаштва после 15 месеци паузе услед пандемије коронавируса.

"Ово се у историји човечанства није десило. Ми смо на Европском првенству имали Индијце, Кинезе, Пакистанце и Иранце који су пуцали ван конкуренције јер немају где да се припремају за Игре. И даље се сви опорављамо", каже Микец и додаје да је психолошка спремност најважнија:

"Уз мој тим сам лакше пребродио тежак период који је иза нас и спреман сам за недаће. Нема кукања и алибија. Рад је најважнији и из сваке ситуације мораш извући нешто позитивно. Најважније је из ове ситуације изаћи што јачи. Речи треба претворити у дела."

Од 22. јуна до седмог јула, Микец ће учествовати на Светском купу у Осијеку, који ће му бити својеврсна припрема за предстојеће Игре које су на програму од од 23. јула до осмог августа.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести