Милачић победио Пагониса нокаутом у трећој рунди (Фото)

Бокс се вратио у Нови Сад, утисак је већине љубитеља овог спорта који су пратили спектакл на Спенсу, који се није добро завршио по српског боксера Ненада Пагониса.
Pagonis 01_FBakic
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Њега је након нокдауна у трећој рунди, у категорији до 91 килограм, у мечу за Интернационалну титулу у ИБО верзији, савладао Црногорац Никола Милачић, наневши тако тридесетогодишњем Новосађанину први пораз у професионалној боксеркој каријери, након осам победа. Ипак, препуна мала сала Спенса, преко три хиљаде гледалаца, много познатих личности из спортског и јавног живота, директан ТВ пренос компелтног програма на Спорт клубу, показали су  да је организација ове приредбе био пун погодак. Суђењем у неколико мечева млађим љубитељима племените вештине представио се и Сретан Јабучанин, чувени боксерски судија и жива спортска легенда. 

Главни меч између Пагониса и Милачића  је био изједначен у прве две рунде, с тим што је преовладао утисак да је српски боксер био нешто бољи у првој, а његов ривал у другој. У трећој рунди Пагонис је почео амбициозније и агресивније, али добро припремљени Милачић у кратком интервалу пласирао је два врло добра директа, после којих је судија одлучио да прекине меч и победа је припала црногорском борцу.


Вучевић, Бањац, браћа Јелић...

У малој сали Спенса било је много познатих лица: градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, двојац из популарног серијала „Државни посао“ Димитрије Бањац и Дејан Ћирјаковић, као део тима Ненада Пагониса, потом браћа Јелић, Жика и Драги (ЈУ група) и још много њих из привредног, политичког и спортског живота града. 


Фото: Дневник (Филип Бакић)
Фото: Дневник (Филип Бакић)

 „Честитам противнику на заслуженој победи. Захвалио бих се свима који су помогли организацију овог меча, посебно мом пријатељу, градоначелнику Милошу Вучевићу, а Нови Сад је показао да може да организује врхунске спортске приредбе. Поражен сам, али из овога ћу изаћи јачи“, рекао је Пагонис након меча.


 

Победници  - аматери

Милош Обрадовић, БК Рокица, 69 кг

Бошко Раус, БК Војводина, 75 кг

Павле Ајдић, БК Војводина, 81 кг

Марко Мајсторовић, БК Војводина, 91 кг

Александар Рашић, БК Обилић, 91+

Победници- профи

Хусеин Цинкара (Немачка), 91+

Марко Николић, 81 кг

Шериф Гурдијељац, 60 кг

Никола Милачић, до 91кг


 

Борбе на Спенсу почеле су након минуте ћутања у част жртава НАТО бомбардовања. Програм је водио глумац Милан Калинић, а прва „жртва“ у рингу био је Мађар Јозеф Кормани, кога је у првој рунди нокаутирао Хусеин Цинкара из Немачке. Следећи меч је такође одлучен у првој рунди, с обзиром да је Новосађанин Ђорђе Марковић 14 секунди пре краја прве деонице меча нокаутирао осамнаестогодишњег Николу Стоиљковића.

Наредни меч донео је одличан бокс, а сатали су се Новопазарац Шериф Гурдијељац и Бугарин Љубен Тодоров. Љубитељи племените вештине могли су да уживају, а након велике борбе победа је припала боксеру из Србије. Исти епилог виђен је и у борби између нашег Марка Николића и Гордона Глишића из Хрватске. Николић је био много бољи, те је, након серије одличних удараца, десни аперкат био кобан по Глишића.

Д. Кн.

Фото: Дневник (Филип Бакић)
Фото: Дневник (Филип Бакић)
Фото: Дневник (Филип Бакић)
Фото: Дневник (Филип Бакић)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести