Миленку Себићу сребро на старту финала Светског купа

ПУТЈЕН: Миленко Себић је сјајно отворио учешће српских стрелаца на финалном турниру Светског купа у кинеском граду Путјену. Себић је првог дана такмичења освојио сребрну медаљу у гађању малокалибарском пушком из тростава (3 пута 40 метака).
s
Фото: стрелјачки савез србије

Злато је припало Чеху Филипу Непејхалу, освајачу сребра у овој дисциплини на претходном финалу СК, а бронзом се окитио Рус Сергеј Каменски, олимпијски вицешампион.

Српски стрелац је у квалификацијама заузео треће место са 1.165 кругова, колико је погодио и Каменски.

Најпрецизнији у квалификацијама био је Мађар Иштван Пени (1.171) У квалификацијама је дувао јак ветар, па је просек резултата основног дела био слабији него обично и него што се очекивало.

Међутим, није било ни мало лако пласирати се међу осам најбољих. Конкуренција је била најјача, а због новог формата такмичења, на финалном турниру учествује више стрелаца него ранијих година.

- У троставу је стартовало 14 такмичара, међу њима и четворица представника земље домаћина, Кине – преноси Драган Доневић, шеф стручног штаба и селектор за пушку

Наш репрезентативац је на почетку финала избио на челну позицију.

– Финале је одржано у препуној хали, пред великим бројем кинеских навијача, који су бодрили двојицу својих такмичара у финалу. Миленко је одлично од првог метка водио. Челну позицију је држао кроз цео клечећи и лежећи став, а кад је почео стојећи став попустила му је концентрација. Ипак, успео је да освоји медаљу – додаје Доневић.

Себић је погодио 461,5 кругова. Непејхал је злато освојио са 462,9, чиме је оборио и светски јуниорски рекорд.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести