МИЛИЦА ГАРДАШЕВИЋ СКАЧЕ У МАДРИДУ: Прилика за освајање Златне серије

Атлетичарка Милица Гардашевић учествоваће у петак на последњем митингу Златне серије Светске атлетике у Мадриду који у програму има женски скок удаљ.
1
Фото: Милица Гардашевић, фото: Српски атлетски савез

Чланица АК Војводина је победила на првом у Астани, пропустила је Бостон, због далеког пута, па ће у главном граду Шпаније покушати да дође до пласмана који би јој осигурао тријумф у генералном пласману.

Златна серија Светске атлетике је најјаче такмичење у дворани. Ученица Марка Милинкова је за победу у Астани добила 10 поена (друго доноси седам, треће пет и четврто три бода) и налази се у доброј позицији да овери коначан тријумф, што до сада није пошло ниједној атлетичарки из Србије.

– Милица је на претходна два такмичења имала неколико далеких скокова са минималним преступима. И поред тога је забележила добре резултате и што је најважније, по плану очигледно улази у форму у право време – рекао је Милинков.

На залетишту у Мадриду ће се наћи девојке с којима је Гардашевићева скакала ове сезоне, Бразилка Летисија Оро Мело, домаће такмичарке Фатима Дијаме и Теси Ебоселе, Мађарица Дијана Лести... Милица има лични рекорд у дворани 6,90 м од прошле сезоне, а ове је најдаље скочила 6,69, што је најбољи резултат на мадридској стартној листи, који има и Дијаме.

К. Б.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести