МИЛИЦА НАРАНЧИЋ УРАДИ СКЛЕК ЗА МАЊЕ ОД СЕКУНДЕ: Бодибилдерка из Сирига Гинисова рекордерка

Српска бодибилдерка и вишеструка шампионка Балкана у фитнесу Милица Наранчић оборила је Гинисов рекорд урадивши 64 склека са одбијањем дланова од тлa за 60 секунди. Овим феноменалним резултатом Сирижанка се изједначила са Грком Џорџом Коцимпосом. Претходни рекорд у женској конкуренцији износио је 40 понављања.
Приватна архива
Фото: приватна архива

Милица Наранчић живи и ради у Њујорку као персонални тренер, а за „Дневник“ је рекла да је веома задовољна резултатом који је постигла.

– Први рекорд оборила сам у Новом Саду када сам урадила 61 склек, али сам знала да могу и више. Желела сам да надмашим саму себе и успела сам у томе. Радила сам склекове просечном брзином од 0,94 стотинки и стигла до магичне цифре од 64 склека. Прва жеља била ми је да радим склекове на једној руци, али захтев је одбијен због некомпетентности судија да оцене исправност. У сваком случају драго ми је због успеха, а посебно што честитке не престају да стижу – рекла је за наш лист Наранчићева.

Фото: Приватна архива

Милица има 39 година и како каже још не планира повлачење из спорта.

– Покидала сам предње укрштене лигаменте пре годину дана и то ми је дало времен да обарам рекорде. Морала сам да направим паузу од бодибилдинга и сада сам се посветила другим старима док не будем спремна за нове изазове. Оно што је одлично за мене је то да ме године неће спутати да наставим са јаким тренинзима и такмичењима. Мишићи „сазревају“ старењем и сигурна сам да крај каријере није близу – уверена је гинисова рекордерка.

Када је реч о предстојећим активностима, Милица је за „Дневник“ рекла да ће у наставку године бити још узбуђења и нових рекорда.

В. Гвозденовић

Нови рекорд: 64 склека

Стари рекорд: 40 склекова

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести