Мото ГП: Довициозо победио на "Силверстону"

Возач Дукатија Андреа Довициозо тријумфовао је на 12. трци овогодишњег Мото ГП шампионата, Великој награди Британије, и преузео вођство у генералном пласману.
Andrea Dovicozo
Фото: EPA/TIM KEETON

Он је на стази „Силверстон“ остварио четврту победу ове сезоне, а шесту у каријери, са 114 хиљадитинки предности у односу на Маверика Вињалеса на Јамахи. Трећи је био деветоструки светски шампион Валентино Роси.

Актуелни шампион Марк Маркес није успео да заврши трку због квара мотора.

Роси је био тај који је стартовао најбоље и водио је до 17. од 20 кругова, док је иза њега виђена велика борба четворице возача. Први је из те борбе испао Маркес, којег је издала његова Хонда, да би Довициозо успео да надмудри Вињалеса и крене у потеру за Росијем.

Довициозо је три круга пре краја успео да нападне свог сународника и преузме. Росија је убрзо претекао и Вињалес, који је покушао да нападне возача Дукатија. ‚Доктор‘ је на крају прошао кроз циљ шест десетинки иза свог тимског колеге.

Крачлоу је био секунду иза Росија, а скоро две секунде испред другог возача Дукатија Хорхеа Лоренца.

После четвртог тријумфа ове године, Довициозо је на челу генералног пласмана има 183 бода, девет више од Маркеса, а 13 од Вињалеса, док је Роси на четвром месту са 157.

Thumbnail

Овогодишњи Мото ГП шампионат наставља се Великом наградом Сан Марина и Риминија 10. септембра.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести