Мото ГП: Маркес је суверени господар Захсенринга

Возач Репсол Хонде Марк Маркес победио је девети пут у низу на Великој награди Немачке пред 90.000 гледалаца на "Захсенрингу".
markez, epa
Фото: EPA (FILIP SINGER)

Шпанац је у деветој трци Мото ГП шампионата забележио шесту победу(66. у каријери) те са 165 бодова повећао предност испред Валентина Росија (119) и Маверика Вињалеса (109).

Маркес је на "Захсенрингу" победио управо највећег ривала Росија са две секунде предности, а трећи је био Вињалес.

Возач Хонде је наставио доминацију која траје од 2013. (почео је низ 2010. у нижим категоријама) упркос томе што је изгубио пол позицију већ у првој кривини од Данила Петручија и Хорхеа Лоренца.

На почетку петог круга обилази Петручија, након чега је дуго прогонио Лоренца, који је одолевао до средине трке, када Маркес показује зашто скоро пуну деценију господари у Немачкој.

Обишао је земљака с унутрашње стране у последњој кривини круга, након чега је био неухватљив. Роси је дошао иза њега искористивши проклизавање Лоренца, али није успео да га достигне у последњих десет кругова.

Лоренцо је на крају био апсолутни губитник трке јер су га због погрешног избора гума престизали и остали ривали па је кроз циљ прошао као тек шести.

Четврти је био Петручи, пети Алваро Паутиста, а седми Андреа Довициозо. Осми је завршио Дани Педроса, који је уочи трке најавио да му је ово последња Мото ГП сезона, девети Жоан Зарко, а десети Бредли Смит.

Мото ГП шампионат наставља се Великом наградом Чешке 5. августа.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести