МОТО ГП:  Велики инцидент и победа Маркеса у Херезу

Возач Репсол Хонде Марк Маркез победник је Велике награде Шпаније, вожене на стази у Хересу. Трку је обележио велики инцидент између Хорхеа Лоренца (Дукати), Андрее Довициоза (Дукати) и Данија Педросе (Хонда).
Mark Markez Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

У великој борби за друго место, Дови је напао тимског колегу Лоренца, међутим ту се умешао и Педроса, који је покушао с унутрашње стране да прође. У том тренутку дошло је до контакта између возача и сва тројица су завршила ван стазе. То је практично оставило Маркеза усамљеног на првом месту, који је лакше него што се очекивало дошао до тријумфа. 

Ово је била друга победа ове сезоне за актуелног шампиона краљевске класе и сада има велику предност у генералном поретку. Због пада Довициоза, Лоренца и Педросе, профитирали су возачи иза. Други је на циљ дошао Жоан Зарко (Јамаха), трећи је био Андреа Јаноне (Сузуки), док су четврти и пети завршили Данило Петрући (Прамак) и Валентино Роси (Јамаха). Првих десет комплетирали су још Милер (Дукати), Вињалес (Јамаха), Баутиста (Дукати), Морбидели (Хонда) и Калио (КТМ).

Генерални пласман

1. Марк Маркес 70

2. Жоан Зарко 58

3. Маверик Вињалес 50

4. Андреа Јаноне 47

5. Андреа Довициозо 46

6. Валентино Роси 40

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести