НА КОРМИЛУ СТОНОТЕНИСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ ДОЛАЗИ ДО ПРОМЕНА: Лупулеску једини кандидат за председника

На кормило Стонотениског савеза Србије дефинитивно ће доћи до промена.
1
Фото: Илије Лупулеску, фото: Стонотенсики савез Србије

Илија Лупулеску, тренутни в.д. заступника, биће једини кандидат за председника на ванредној изборној седници Скупштине која ће се одржати 9. марта у Новом Саду. Нашег прослављеног играча предложило је 18 клубова. На седници бираће се и по четири члана Извршног и Надзорног одбора, као и Дисциплински судија, а рок за доставу предлога је 2. март.

Подсетимо да је 28. јануара на ванредној седници Скупштине са функције председника, после шест година, разрешен Александар Каракашевић, а за вршиоца дужности постављен управо Лупулеску.

Једини кандидат за председника СТСС изложио је председнички програм и том приликом је обећао да ће да уведе транспарентност рада и да ће све одлуке и записници органа Савеза да буду доступне јавности. Такође, да ће променити правилнике, који ће се доследно примењивати. Поменута је иницијатива за "Отворени стонотениски Балкан", као и формирање мини, регионалних и националних стонотениских центара. У програму је споменуто и увођење извесног Одбора менаџера, који ће имати комуникацију са клубовима.

Највише пажње у обраћању посветио је унапређењу рада тренера, као и репрезентативних селекција, а посебно проналаску талентоване деце широм земље. Намерава да врати конкурентност у избору за чланове репрезентације, као и на самим регионалним и републичким такмичењима. Формираће се комисије за школски и ветерански спорт, а СТСС ће се окренути и ЕУ пројектима.

Велику пажњу посветиће и информационим технологијама. За крај, Лупулеску је поменуо важност пажње и бриге Савеза према српском народу на Косову и Метохији где се планира поновно увођење званичног такмичења на том простору, али и едукација тренера са циљем да се и на Космету пронађу таленти. 

Прослављени репрезентативац је истакао да је тренутно стање у СТСС катастрофално. Да су дугови још увек непознати, да постоје судске пресуде на штету савеза, да нема основних средстава за рад, пошто је опрема Савеза на непознат начин раздељена и да свако ко постане нови заступник мораће да утврди све што је незаконито урађено.

Ово су хитни послови које је Лупулеску навео као приоритетне, уколико дође до имењовања њега и осталих органа савеза.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести