На Првенству Србије у цикло-кросу Александар Роман одбранио титулу

Уколико  негде можемо да прихватимо оцену по којој су сви учесници заслужили  победничку титулу, тада је државно првенство у цикло-кросу, стазом на ободу Шида, прави пример томе.
2
Фото: Дневник/ Л. Бакмаз

Ни отопљеним снегом расквашен терен, ни тешко савладиве природне и вештачки припремљене препреке, ни хладно време у подножју Фрушке, ништа није могло да поквари расположење 150 бициклиста различитог узраста оба пола, ни њихове тренере, да такмичењем на државном првенству најаве предолимпијску годину. Сремност свих учесника да се са изазовима суоче и на њих одговоре, без обзира на све тешкоће на којима цикло-крос такмичења инсистирају, определила нас је да извештај започнемо признањем и честиткама свима, мимо неписаног правила да почетак приче увек припада најбољима у елитним категоријама.

На стази у Шиду заиста је победио бициклизам, са свим својим елементима спорта у коме опстају једино спортисти спремни на жртве и на велика одрицања. Падова је било, ваљања у блату такође, на поједним деоницама бицикли су са бициклистима заменили улоге, да би на крају сви заједно прославили још једну велику и значајну заједничку победу.

Државно првенство у цикло-кросу организовано је у 17 категпорија, од почетника и петлића до елите и мастерса. У тој и таквој атмосфери, у елитној конкуренцији, апсолутни владар цикло-крос такмичења у Србији, титулу је одбранио Новосађанин Александар Роман у екипи Рис сајклинг. Шест кругова, сваки обима 2.250 метара, возио је 43:47 минута. Његов суграђанина Никола Бренесел, члана Инвикта бајка, заостао је 14 секунди, док је треће место освојио возач краљевачког Металца Лука Туркулов, који је иза победника стигао безмало три минута касније.

У конкуренцији дама Шиђанка Бојана Јовановић за 20 секунди била је бржа од Лане Гавриловић из Велике Ремете. Јована Јовановоић из новосадског Вела на трећем месту заостала је безмало четири минута.

Фото: Дневник/ Л. Бакмаз

Вредан истицања јесте двобој јуниора Павла Рајовића из Краљева и комшије из Ваљева Стефана Давидова. Рајовић је боље распоредио снагу, прилагодио је захтевној стази и победио са два минута предности. Трећи је био Мартин Червени из новосадског Вела.

РЕЗУЛТАТИ, СЕНИОРИ: 1. А.Роман (Рис сајклинг), 2. Н.Бренесел (Инвикта бајк), 3. Л.Туркулов (Металац). Сениорке: 1. Б.Јовановић (Шид), 2. Л. Гавриловић (Ф.гора), 3. Ј.Јовановић (Вело).

Јуниори: 1. П.Рајовић (Металац), 2. С.Давидов (Спутњик), 3. М.Червени (Вело). Јуниорке: 1. А.Баковић (Вотерсло,ХОЛ), 2. М.Павловић (Полицајац), 3. К.Маринац (Елите).

Кадети: 1. И.Давидов (Спутњик), 2.Л.Пантић (Шид), 3. Д.Пејчић (Партизан). Кадеткиње: 1. М.Бајева (Инвикта бајк), 2. М.Вуквић (Ф.гора), 3. Н.Кулинчевић (Спутњик).

Мл.кадети: 1. Ј.Клачар (Радмички), 2. О.Алексић (Металац), 3. Ч.Борђи (Елите). Мл кадеткиње: М.Старчевић (Спутњик), 2. Н.Величковић (Партиозан, 3. Т.Чулић (Звездарица).

Полетарци: 1. Ч.Борши (Елите), 2. С.Старчевић (Спутњик), 3. Л.Англеовски (Спутњик). Полетарке: 1. И.Јовановић (Металац), 2. Н.Куилинчевић (Спуњик). 3. С. Милошев (Елите).

Уз најбоље, али и све такмичаре који су стартовали на стази у Шиду, честитке заслужују и вредни бициклистички радници из тог сремског града и клуба Једнота, са некадашђњим репрезентативцем Слободаном Радовановићем на челу, који су стазу припремили и заједничким дружењем на крају такмичарског дана оплеменили догађај за пример.

Л. Бакмаз

Фото: Дневник/ Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести