НАЈБОЉИ РЕЗУЛТАТ СЕЗОНЕ: Атлетичарка Милица Гардашевић друга у скоку удаљ на митингу у Пољској

Најбољим резултатом сезоне од 6,76 метара атлетичарка Милица Гардашевић освојила је друго место у скоку удаљ на митингу сребрног статуса Светске серије у Пољској.
atletika
Фото: Српски атлетски савез

Чланица Атлетског клуба Војводина из Новог Сада је до ове даљине дошла у последњој, шестој серији, којој су претходили, такође, добра остварења.

Милица је такмичење почела резултатом 6,71 м, чиме је одмах побољшала најбољи резултат у сезони на отвореном пошто јој је претходни био 6,52 м када је освојила треће место на Дијамантској лиги у Кини.

Потом је скочила 6,70 м, па је уследио преступ и лош скок од 3,56 м и опет још један неисправан скок, да би ученица Марка Милинкова осигурала сребро даљином 6,76 м.

Испред ње је била само Агате де Соуса (Сао Томе и Принципе) која је скочила два центиметра даље (6,78 м). Треће место припало је Немици Лаури Милер – 6,70 м.

Милица је на овом стадиону имала успеха и претходних година. Победила је када је митинг имао златни статус 2022. даљином 6,81 м, као и прошле са 6,82 на Европским играма које су одржане у оквиру Европског првенства за репрезентације.

Ово је Гардашевићевој било треће такмичење у сезони на отвореном, после поменуте Дијамантске лиге и челенџера у грчкој Александрији када је победила са 6,89 м, али уз недозвољен ветар у леђа.

Све је сада усмерено ка Европском првенству у Риму које се одржава од 7. до 12. јуна, а после следи пик сезоне Олимпијске игре у Паризу (26. јул – 11. август).

К. Б.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести