Наталија Шадрина: ВЕЛИКА МИ ЈЕ ЧАСТ ШТО ПРЕДСТАВЉАМ СРБИЈУ на ЕИ

КРАКОВ: Репрезентативка Србије у боксу Наталија Шадрина изјавила да је срећна што је обезбедила медаљу на Европским играма у Кракову и пласман на Олимпијске игре наредне године у Паризу.
s
Фото: oks.org.rs

Шадрина је данас у четвртфиналу ЕИ у категорији до 60 килограма победила Хрватицу Сару Берам.

До краја нисам схватила шта се десило, у шоку сам. Велика ми је част што представљам Србију на овом такмичењу, много сам срећна што ми се указала та прилика, за ово сам се спремала годинама. Нисам још у потпуности свесна шта сам успела да постигнем овде, али очекују ме још полуфинале и финале, тако да идемо даље истим темпом, изјавила је Шадрина, пренео је Олимпијски комитет Србије (ОКС).

Пласман у полуфинале ЕИ и учешће на ОИ у Паризу изборио је и Вахид Абасов у категорији до 71 килограм. Он је у четвртфиналу савладао такмичара из Јерменије Мадојана Гургена.

Остварили смо свој циљ, освојили смо лиценцу за одлазак на ОИ, самим тим смо узели медаљу на ЕИ. После европске и светске медаље које смо освојили у боксу, стигао је ред да се квалификујемо и на ОИ. Надам се да нећемо стати на овом кораку, да ћемо отићи корак даље, очекујем пласман у финале и наравно одлазак на ОИ и освајање медаље, рекао је селектор мушке боксерске репрезентације Милан Пиперски.

Нина Радовановић није успела да избори полуфинале ЕИ, пошто је у категорији до 50 кг поражена од Италијанке Ђордане Сорентино после подељеног мишљења судија.

Омер Аметовић поражен је у четвртфиналу категорије до 51 кг од боксера из Велике Британије Киаран Бредли Мекдоналда.

Нисам успео да се квалификујем на ОИ, дао сам све од себе, борио сам се часно за свој грб који носим. Борба је била сјајна и сигуран сам да ће ми ово искуство значити. Идемо даље, тренирамо, чекају ме нова такмичења, изјавио је Аметовић.

Боксер Алексеј Шендрик заустављен је у четвртфиналу у категорији до 63.5 кг изгубивши од Мађара Ричарда Ковача.

Триатлонац из Србије Огњен Стојановић заузео је 36. место у конкуренцији од 58 такмичара завршивши трку у времену 1:50:44.

Српска представница у текболу Анастасија Лемајић изгубила је први меч у групи од Аустријанке Андрее Зомер, док је у другом дуелу однела победу над Хрватицом Антонијом Вранић. У последњем мечу групне фазе такмичења, Лемајићева је поражена од Лујзе Јаничек из Мађарске и тако је завршила свој наступ у синглу на ЕИ.

Српска такмичарка у бадминтону Марија Судимац је поразом од Чехиње Терезе Свабикове завршила такмичење на ЕИ.

Стрељачки микс тим који чине Теодора Вукојевић и Милутин Стефановић освојио је шесто место у квалификацијама дисциплине пушка-тростав 50м, док је пар Андреа Арсовић/Миленко Себић заузео 17. место.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести