Немачком спорту потребно милијарду евра помоћи

БЕРЛИН: Немачким спортским клубовима потребно је око милијарду евра помоћи како би преживели после пандемије корона вируса, објавио је Немачки олимпијски комитет (ДОСБ).
nemacka, pixabay
Фото: pixabay.com

ДОСБ је то тог износа дошао из недавног истраживања штете у својих 100 организација чланица, а председник ДОСБ-а Алфонс Херман је у излагању спортској комисији немачког парламента нагласио како 90.000 клубова у земљи потребно око 12.000 евра како би преживели кризу узроковану пандемијом Ковида-19.

Истовремено, кровним спортским савезима у земљи потребно је око 235 милиона европских новчаница додатне помоћи за покривање дефицита због отказаних утакмица и догађаја.

На помоћ државе рачуна и 255 клубова прве и друге лиге у рукомету, кошарци, хокеју и одбојци, рекао је Франк Штофел из спортске комисије немачког парламента.

Ако држава не подржи професионални спорт и лиге, сва ова такмичења више неће постојати у облицима које познајемо, додао је Штофел, нагласивши да би многи клубови могли пропасти или прогласити банкрот.

Од главних такмичења у Немачкој се одржава само фудбалско првенство, док је наступ у већини других професионалних спортских лига одложен или отказан.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести