Немеш: Ред је на мене да освојим медаљу

БЕОГРАД: Репрезентативац рвачке репрезентације Србије Виктор Немеш изјавио је данас да је дошао ред на њега да освоји медаљу.
Svetski šampion u rvanju Viktor Nemeš  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Светски шампион у рвању Виктор Немеш  Фото: Дневник.рс

Рвачи Србије тренутно су на припремама за Европско првенство које се од 17. до 23 априла одржава у Загребу.

Најбољи српски рвачи су после турнира у Данској са тренинзима наставили у Поречу, а завршна фаза припрема биће обављена у Зрењанину.

На турниру у Копенхагену истакао се Виктор Немеш, који је у шест борби забележио свих шест победа и освојио златну медаљу.

"Турнир у Данској било је прво такмичење за мене још од Светског првества у Београду прошлог септембра. Знао сам да ће бити тешко и на крају сам био солидан. Нажалост, доста квалитетних рвача се повредило током турнира, па су изостале неизвесне борбе, али била је то одлична провера пред Европско првенство која ми је указала шта је оно што треба да побољшам", изјавио је Немеш.

Додаје да постоје аспекти које мора да поправи пред Европско првенство.

"Напад у партеру је сегмент који морам да поправим и осећам да ту имам још много простора за напредак. Оно што је за мене охрабрење је да сваки пут када сам на турнирима пред велико такмичење био први, освајао сам медаљу. Надам се да ће тако бити и ове године“, истакао је Немеш.

Осврнуо се рвач из Сенте на услове које на припремама има репрезентација.

"Од почетка године, само десет дана сам био код куће. После базичних припрема на Дивчибарама, затим тренинга у Поречу и Мађарској, поново смо били у Хрватској после турнира у Данској. Имали смо одличне спаринг партнере. Није било лако, врло смо вредно и напорно радили, али знамо за шта се спремамо и шта нам је циљ. Мислим да је са нашим тренерима урађен заиста сјајан посао и да ће то на Европском првенству дати резултате. Ред је на мене да узмем медаљу. Последње одличје које сам освојио на великом такмичењу била је бронза на Европском првенству 2019", закључио је Немеш.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести