Ненад Путник остаје председник Стрељачког савеза Србије

Скупштина Стрељачког савеза Србије је на редовној Изборној скупштини за председника Савеза поново изабрала др Ненада Путника, који је функцију првог човека ССС обављао и у претходном мандату, од 2017.године.
NenadPutnik
Фото: Ненад Путник, фото: ССС

Због епидемиолошке ситуације, Скупштина је одржана електронско-дописним путем, а сем председника, удружене чланице Савеза су током седнице изабрале и шест чланова Управног одбора – Николу Марића, Драгана Доневића (регион Београд), Миодрага Фрича, Живицу Димковића (регион Војводина), Миомира Спасојевића , Милана Парезановића (регион Централна Србија).

По завршетку изборног процеса и верификације резултата, нови Управни одбор је у уторак одржао конститнутивну седницу у Београду, у клубу „Петица“. По Статуту, УО броји укупно 11 чланова, од којих четворо предлаже председник. На конститутивној седници једногласно је прихваћен предлог Ненада Путника да четири места попуне др Младен Милошевић, Витомир Хоман, Невена Савић и др Божидар Оташевић.

За потпредседнике Савеза су изабрани Никола Марић и Младен Милошевић.

-Захваљујем се удруженим чланицама на великом одзиву и учешћу у Изборној скупштини. Показали су разумевање да се седница Скупштине, с обзиром на околности одржи на овакав, неуобичајен начин. Препознали су значај тренутка - да је потребно да се избори обаве, а да се истовремено и сачува здравље делегата – казао је Путник, после конститнутивне седнице УО.

Путник се захвалио чланицама Савеза на указаном поверењу и реизбору. Такође, истакао је и захвалност члановима УО и Надзорног одбора у последње четири године на посвећеном раду у афирмацији и развоју стрељаштва у Србији.

Управни одбор наставља да ради у скоро истом саставу као и у претходном мандату.  Чињеница да је руководећи тим незнатно промењен (сем председника, поново је изабрано шест чланова из претходног сазива УО) довољно говори о функционисању Савеза и руководећих тела у претходном мандату.

Оцењујући учињено у претходном мандату Путник каже:

-Један од најзначајнијих пројеката које смо покренули у претходном мандату  је Програм помоћи удруженим чланицама, кроз који су клубови бесплатно или по повољним условима набављали оружје, опрему и муницију. И у новом мандату ћемо наставити са реализацијом Програма, а једна од најважнијих акција за ову годину биће набавка малокалибарског оружја.

Значајан напредак направљен је по питању инфраструктуре.

Фото: ССС

-У последњих неколико година смо, уз помоћ Министарства омладине и спорта, иницирали и започели реализацију програма изградње и реконструкције неколико стрелишта у Србији, а надам се да ћемо пројекте ускоро и завршити, укључујући и реконструкцију Националног тренажног центра на Царевој ћуприји и изградњу Националног тренажног центра за рад у зимским условима у Кошутњаку.


Надзорни одбор и комисије

Формиран је и Надзорни одбор ССС. Председник НО ће, као и у претходне четири године, бити Ида Кабок. Уз њу, чланови су Славица Ђорђевић и Душанка Велимировић.

На конститутивној седници УО изабрани су и председници радних тела Управног одбора.

-Изборни процес смо ускладили са Европском стрељачком конфедерацијом и омогућили виши степен демократичности, јер све чланице ССС су имале могућност да предложе председнике и чланове радног тела – казао је Ненад Путник.

Председници комисија - Стручна комисија: Никола Марић, Судијска комисија: Миодраг Фрич, Статутарно-правна комисија: др Младен Милошевић, Комисија за објекте и опрему: Живица Димковић, Дисциплинска комисија: Драган Алимпијевић, Комисија за регистрацију такмичара: Иван Квасневски, Спортска комисија: Андреа Арсовић, Комисија за јавне набавке: Никола Марић, Тренерска комисија: Драган Марковић, Комисија за признање и награде: Милан Парезановић, Комисија за издавачку делатност: Синиша Вељковић, Комисија за односе са јавношћу: Невена Савић, Комисија за маркетинг: Божидар Оташевић, Комисија за здавство и психофизичку припрему: др Анета Суртов.


Путник се захвалио на континуираној подршци Министарству омладине и спорта, Олимпијском комитету Србије, Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије и генералном спонзору „Телекому Србија“, као и свим пријатељима Савеза, који су у претходне четири године допринели да се постигну квалитетни резултати и на такмичарском и на организационом плану.

–Спонзорска средства су нам омогућила да реализујемо Програм помоћи клубова и да омогућимо припрему и услове за испуњење две од укупно шест олимпијских квота, јер те две квоте су изборили репрезентативци, који у том тренутку нису били категорисани у програму ОКС.

Стратешки планови ССС се, како истиче Путник, не мењају. Активности у оквиру Програма помоћи клубова, се настављају, као и рад на развоју инфраструктуре. Председник ССС наглашава да ће Управни одбор настојати да прошири клуб пријатеља Савеза, да повећа присутност стрељаштва у медијском простору...

Кад је о краткорочним плановима реч, ове године у центру пажње су Олимпијске игре у Токију.

-Стрељаштво за сада има шесторо квалификованих спортиста за Токио, више него иједан други појединачни спорт у Србији. Надамо се да ћемо на Европском првенству, последњем квалификационом такмичењу, изборити још неку квоту. Пандемија коронавируса је значајно променила програм репрезентације и отежала рад. Много тога је било потребно променити у ходу, морали смо да у складу са околностима ревидирамо планове и истовремено сачувамо здравље спортиста. Натојаћемо да репрезентативцима у наредних неколико месеци омогућимо најбоље могуће услове да се адекватно припреме за велики изазов у Токију – поручио је Путник.

Трофеји за Бобану и Јасну

Због епидемиолошке ситуације, Стрељачки савез Србије ове године није организовао традиционалну свечану додела признања најуспешнијим стрелцима, тренерима и клубовима у претходној сезони.

Већина признања је лауреатима уручена у фебруару, на Првенству Србије у Нишу, а после прве седнице Управног одбора приређена је додела награда за најуспешнијег женског стрелца и најбољег тренера Србије у 2020.години.

Церемонија је имала и свечан и тужан карактер. Најбољи женски стрелац Србије у 2020.години била је прерано преминула Бобана Момчиловић Величковић, која је признање заслужила освајањем титуле шампиона Европе ваздушним пиштољем.

Ненад Путник је пехар уручио Бобанином супругу Мирославу Момчиловићу. Председник ССС је подсетио на велике успехе вишеструке шампионке Европе и олимпијке, истакао да су Бобану  Момчиловић Величковић за најбољу спортисткињу наше земље изабрали Олимпијски комитет Србије и Удружење спортских новинара Србије.Путник је казао да је УО ССС прошле године основао фонд „Бобана Момчиловић Величковић“. Први корисник средстава фонда је Вукашин, син прерано преминуле шампионке Бобане Момчиловић Величковић.

Фото: Ненад Петковић, Мирослав Момчиловић, Ненад Путник, фото: ССС

ССС је за најбољег тренера у 2020. изабрао Јасну Шекарић, која је последњих неколико година тренирала Бобану Момчиловић Величковић. Уручујући признање Шекарићевој, која је проглашена за најбољег тренера Србије у избору ОКС, Путник је позвао Јасну да остане у стрељаштву и уз Савез и да ствара нове шампионе.

Фото: Ненад Петковић, Јасна Шекарић, Ненад Путник, фото: ССС

Члановима Управног и Надзорног одбора у претходном мандату додељене су захвалнице за изузетно залагање и допринос раду ССС у периоду од 2017. до 2021.

Чланови УО у претходном мандату: Никола Марић, проф. др Младен Милошевић, Милан Парезановић, Драган Доневић, Живица Димковић, Миодраг Фрич, Драган Милосвљевић, Бошко Гавовић, др Мома Јаковљевић, Вања Булић,Александар Апостоловски.

Чланови НО у претходном мандату: Ида Кабок, Душанка Велимировић, Радиша Михаиловић.

Захвалнице за изузетан допринос афирмацији и унапређењу стрељачког спорта су додељене и лицима која су у минуле четири године у својим областима допринеле раду ССС.

Признања су добили: Предраг Ћулибрк, проф др. Миленко Џелетовић (спонзорство), проф. др Лукас Расулић, Марија Рабреновић,Јована Глоговац, др Јадранка Радић (допринос у области здравства), Предраг Чутурило, Иван Пешукић, Драган Грујић, Борко Јеленић, Предраг Драгојовић, Слободан Шолевић (маркетинг, медијска промоција и инфраструктура), Наташа Кривокапић, Лепосава Порубовић Вујановић, Маринко Радић, Дејан Милић, Дејан Чавић (право), Снежана Мијаиловић, Дејан Мијаиловић (домаћини манифестација ССС), Миљан Шишовић, проф. др Иван Рашковић, Дејан Матејић (архитектура и урбанизам).

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести