Никола Бренесел победник Купа Србије у планинском бициклизму: Маратони нови изазов

Никола Бренесел из новосадског клуба Инвиктабајк другу годину заредом је победник Купа Србије у планинском бициклизму.
с
Фото: Wild Bear Tara / Игор Шифрис

Претходна сезона му је била дебитантска сениорска и тада је први пут био најбољи у генералном пласману, док је 2021. као јуниор био други.

На тркама националног купа Бренесел је сакупио 122 бода, два више од другопласираног Бориса Поповића (Рис сајклинг, Нови Сад), а за 12 поена је био испред клупског колеге Давида Демера, који је трећи укупно.

Њих двојица су заслужни што је Инвиктабајк заузела треће место екипно. На државном првенству на краткој стази Бренесел је освојио бронзу, а у елиминатору сребро. На постољу му се тада придружио и Демер, који је био сребрни на краткој стази, а бронзани у другој дисциплини.

– Задовољан сам резултатима у сезони, поготово што се усклађујем са обавезама на факултету, па не стижем да тренирам сваки дан као раније – рекао је 20-годишњи Бренесел.

С обзиром на то да на Факултету техничких наука у Новом Саду студира биомедицинско инжењерство, форму успева да одржава тренинзима које има неколико пута седмично, а стигао је ове године и да проба нови вид тркања.

– Испунио сам жељу да учествујем на маратонској МТБ трци на Тари. То је етапна трка у планинском бициклизму која траје три дана и за то време смо прешли 145 километара. Било је тешко, али сам у пару са Вањом Шомођијем из Хрватске освојио пето место у јакој конкуренцији многих иностраних тимова. Нисмо пре Таре возили заједно. Мени је било лакше на краћим успонима, њему на дужим, али смо се добро уклопили – описао је Бренесел ново искуство.

За следећу годину неки од планова су се искристалисали.

– Поред домаћих трка, возићу Славонску лигу, јер су ту добра такмичења и организација, а желим и да наставим са МТБ маратонима – додао је Никола Бренесел.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести