Нова победа Хиршера

Ништа ново нема у свету скијања, Марсел Хиршер остварио је нову победу у Светском купу.
Hirser Marsel/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Марсел Хиршер

Аустријанац је други дан узастопно славио у Абелбодену, након победе у велеслалому, тријумфовао је и у слалому за девету победу у сезони. Ово му је била рекордна, девета победа у Аделбодену у каријери, а 16. подијум на овој стази, што је такође нови рекорд СК. 

Хиршер је био трећи после прве вожње, иза Хенрика Кристоферсена и Марка Шварца, али је, као и у суботу, доминантном другом вожњом преокренуо за тријумф. Био је 0,5 секуди бржи од Клемена Ноела, док је треће место на подијуму изборио Кристоферсен. Четврти је био Алекси Пантиро, док је водећи после прве вожње Шварц пао у другој и остао без бодова. 

Хиршер је увећао предност у поретку слалома, са 436 бодова је далеко испред Данијела Јуле (278) и Кристоферсена (269). Такође је повећао разлику и у генералном пласману СК, има 976 бодова, други је Кристоферсен са 571, а трећи Пантиро са 494. Аустријанац је водећи и у поретку велеслалома.

Светски куп се наставља следећег викенда у Венгену, тркама у алпској комбинацији (18. јануар), спусту (19) и слалому (20).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести