Нова сезона Дунав осигурање СИМ младих кренула из Прибоја

ПРИБОЈ: Нова сезона Дунав осигурање Спортских игара младих (СИМ) почела је данас у Прибоју, на велику радост школараца из овог града, који су поносно повели Караван радости и пријатељства на овогодишњи пут по Србији.
sim
Фото: СИМ Србије

Свечана церемонија отварања Игара одржана је на бини испред Основне школе „Вук Караџић“, а част да запали пламен пријатељства имао је млади атлетичар Бењамин Кокор, један од најбољих СИМ-оваца из Прибоја, који је и данас победио у трци на 60 метара и обезбедио пласман на регионално такмичење.

У име града домаћина госте је поздравио председник општине Борис Мрдовић, који је истакао да му је посебно задовољство што су Дунав осигурање Спортске игре младих поново у граду на Лиму.

„Када смо пре нешто више од две и по године овде отварали прве Спортске игра младих у Прибоју нисмо ни слутили да ће ова манифестација и ова организација израсти у нешто више од онога што смо замислили. Успешно смо све организовали, али су Игре произвеле нешто више - дубоко пријатељство између организатора, велико пријатељство међу децом и прави ефекат свега онога што су Дунав осигурање Спортских игара младих имале у свом фокусу. Драго ми је што је Прибој део ове породице, задовољство нам је што можемо да подржимо овај пројекат, што учествујемо у њему и што негујемо истинске и праве вредности духа толеранције, пријатељства,европског духа и свих оних вредности које цивилзација и ново доба доносе“, истакао је Мрдовић.

Посебно желим да кажем да општина Прибој улаже у децу, у њихову будућност и да нам је посебно задовољство када видимо препуне терене младих људи, нагласио је он.

"Дајемо све снаге за њихову бољу будућност. У годинама иза нас у великој мери смо обновили и спортску структуру, а намеравамо да урадимо и изградњу још једног базена између школа, балон халу поред Лима, али и отварање Спортског одељења гимназије, где ћемо у великој мери задржати наше младе, односно све вас који стасавате, да остајете да градите своје каријере, породице и свој живот овде у Прибоју“, рекао је Мрдовић и пожелео СИМ-овцима да на такмичењима негују љубав, толеранцију, фер-плеј, чистоту душе, вере и упорност у раду.

"Нека вас данашње Игре носе у том правцу да није важно победити, битно је да осетите добру енергију, позитивну атмосферу, коју ћете понети својим кућама, да будемо добри људи и честити суграђани и пријатељи“, поручио је Мрдовић.

Председник Спортског савеза Прибоја Филип Комарица истакао је да су деца приоритет и да је обавеза свих да им створимо најбоље услове за рада.

"Са нама су данас овде на бини три девојчице и шест дечака који постижу изузетне резултате, не само у спорту, већ и у школи. Они су сјајни спортисти, али и сјајни млади људи који носе васпитање и добру енергију са собом“, рекао је Комарица.

Поруке пријатељства другарима широм Србије и региона послали су Бењамин Кокор (атлетика), Павле Пријовић (фудбал), Тарик Алић (карате), Ања Јановић (одбојка), Дарија Мановић (одбојка), Анастасија Зец (фудбал), Сергеј Мановић (фудбал), Павле Поповић (фудбал), Лука Савовић (фудбал).

Церемонији свечаног отварања Дунав осигурање Спортских игара младих Србије присуствовали су и председница СИМ Србије Марија Михајловић и регионални извршни директор Тихомир Гудић.

Такмичења у пет спортова - атлетици, одбојци, Лино између две ватре, баскету 3 на 3 и фудбалу (Кока Кола куп и мали фудбал) одржана су уз максимално поштовање свих епидемиолошких мера које су у борби против корона вируса прописали Влада Србије и локални Кризни штаб.

После Прибоја пламен Дунав осигурање СИМ каравана радости и пријатељства посетиће Златибор, Нову Варош, Ариље, Шабац и тако редом уздуж и попреко Србије.

Најбољи са државног финала, као и свих претходних година, учествоваће на регионалном финалу у Сплиту, заједно са вршњацима из Хрватске и Босне и Херцеговине.

Дунав осигурање Спортске игре младих је најмасовнији и веома драгоцен пројекат у оквиру кровног ЦСР пројекта Компаније Дунав осигурање „Пријатељ од детињства“.

Ове године у Србији такмичења на Дунав осигурање Спортским играма одржавају се у атрактивнијем формату за младе спортисте и подељена су на нивое - квалификациона, градска, регионална (турнирска) и државна, у сарадњи са партнером Игара - Савезом за школски спорт Србије.

Дунав осигурање Спортске игре младих одржавају се у Србији осми пут, у Босни и Херцеговини стартује 11. сезона, а Игре у Хрватској прослављају јубилеј 25 година од оснивања, када су 1996. по идеји председника Здравка Марића први пут одржане.

У Србији, Дунав осигурање Спортске игре младих, одржавају се под покровитељством председника Александра Вучића, уз подршку Владе Србије. Генерални спонзор је компанија Дунав осигурање, а престижни пул спонзора чине и компаније “Кока - Кола”, УЕФА Фондејшн, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија.

Од оснивања до данас на Спортским играма младих учествовало је више од два милиона школараца, на свим нивоима такмичења, као и осталим активностима а у све три земље, за децу је све потпуно бесплатно. Вредност пројекта Игара препознале су многе институције и бројни угледни појединци из спортског, културног и јавног живота региона и Европе, а посебну подршку СИМ-овцима пружају амбасадори Игара: Немања Матић, Лука Модрић, Александер Чеферин, Миралем Пјанић, Един Џеко, Никола и Лука Карабатић, Јоханес Хан, Предраг Мијатовић, Карл-Хајнц Румениге и многи други.

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести