Нове медаље за војне стрелце на Првенству Србије

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Чланови стрељачког клуба Војне академије "Академац" освојили су две екипне титуле и три индивидуалне медаље на Првенству Србије за сениоре, које је данас завршено у Горњем Милановцу, саопштило је Министарство одбране.
Министарство одбране Републике Србије/Стрељачки клуб Војне академије Академац
Фото: Министарство одбране Републике Србије/Стрељачки клуб Војне академије Академац

Најуспешнији међу војним стрелцима је војни службеник Димитрије Гргић, који је након тријумфа у мешовитим паровима и освајања друге златне медаље у дисциплини ваздушни пиштољ за сениоре, на сјајан начин завршио првенство.

Мушка екипа на пиштољу у саставу поручник Петар Николић, потпоручник Срђан Матовић и војни службеник Димитрије Гргић и ове године је вицешампион Србије, док је женска екипа у саставу потпоручник Тамара Ђорђевић, кадет Катарина Малинић и војни службеник Јасмина Миловановић, освајањем трећег места на такмичењу остварила најбољи екипни пласман до сада.

Министар одбране Александар Вулин упутио је честитку "Академцима" на освојеним медаљама и пожелео њима и свим војним спортистима нове успехе на домаћим и међународним такмичењима, који потврђују високе вредности војног спорта.

Првенством Србије завршена је ваздушна сезона Стрељачког савеза Србије, а прву следећу проверу чланови стрељачког клуба "Академац" имаће на међународном турниру "Иштван Пољанац", који ће бити одржан на Војној академији од 3. до 5. априла.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести