Нови Пазар домаћин најбољим атлетичарима Србије

НОВИ ПАЗАР: Првенство Србије у атлетици за сениоре и сениорке, одржаће се овог викенда у Новом Пазару, на ком се очекује учешће око 200 атлетичара.
bibic, ass
Фото: Елзан Бибић, фото: АСС

Такмичење ће оба дана почети у 15.30 и биће одржано по свим мерама заштите од вируса ковид 19.

"Пандемија корона вируса спречила је да наступим у дисциплини 5.000 метара на митинзима у Монаку и Гетеборгу, а сада се у мом граду враћам стази од 1.500 метара. Одлично се осећам и једва чекам трку. Трчаћу у Пазару само у суботу, а потом идем за Остраву. На митингу у том чешком граду, који је заказан за 8. септембар, коначно ме очекује наступ на 5.000 метара. Дуго се спремам за ту дисциплину и покушаћу да направим вредан резултат", рекао је атлетичар Елзан Бибић на коференцији за медије у градској управи.

Атлетичар Страхиња Јованчевић каже да је напокон дошло време да атлетичари покажу како су тренирали ове године.

"Пре свега радујем се првом правом такмичењу на отвореном, улазим у форму и спреман сам за далеке скокове. Овога пута ћу се опробати и у спринту на 100м где ћу у окршају са спринтерима можда и њима помоћи да спусте своје резултате. Што се тиче моје главне дисциплине после државног првенства у Новом Пазару, очекује ме митинг у Беранама, па онда Ханжековић митинг у Загребу и на крају Балканијада у Румунији", рекао је Јованчевић.

Селектор Српског атлетског савеза Един Зуковић истакао је да ће ово такмичење бити изборно за репрезентацију Србије на предстојећем Првенству Балкана за сениоре које треба да се одржи у Румунији за две недеље.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести