Нови Сад домаћин Европског првенства у мачевању за кадете и јуниоре

Нови Сад ће, од 26. фебруара до 7. марта, бити домаћин Европског првенства у мачевању за јуниоре и кадете.
СД Црвена звезда/Вељко Ћук
Фото: СД Црвена звезда/Вељко Ћук

После две године паузе, на континенталном шампионату учествоваће више од 1.000 најбољих мачевалаца из 44 земље, с тим што ће догађај због актуелне здравствене ситуације бити организован без публике.

Председник Мачевалачког савеза Србије Дејан Руски изразио је задовољство што ће Нови Сад по трећи пут угостити најбоље младе мачеваоце Европе.

– Од наших младих кадета и јуниора можемо очекивати да ће дати све од себе да бране боје Србије. Тешко је прогнозирати који ће то бити резултати, поготово што велика такмичења дуго нису одржавана. Најавио бих овом приликом да ће Вељко Ћук бити у саставу репрезентације. Подржавамо га и очекујемо да се квалификује за Олимпијске игре 2024. у Паризу – рекао је Руски.

Члан градског већа за спорт Огњен Цвјетићанин говорио је о традицији мачевања у Србији, након чега се осврнуо на циљеве предстојећег такмичења.

– У интересу нам је да овим првенством, као и ранијим првенствима, популаризујемо овај спорт на нашим просторима и уверен сам да ће Спенс, као и увек, бити добар домаћин и да ће сви такмичари, али и њихово пратеће особље, из нашег града изаћи са најлепшим успоменама – истакао је Цвјетићанин.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести