Новом Саду златна медаља за организацију првенства у рвању

НОВИ САД: Иако тек предстоје такмичарска узбуђења и резултатски успеси за српске борце на Европском првенству у рвању, Нови Сад је добио златну медаљу за организацију, која је можда и важнија у ширем смислу те речи од оне која би евентуално била остварена на струњачи.
rvanje ordenje SUS
Фото: Dnevnik.rs

Ово би био заједнички именитељ оцене целокупне организације, коју је, у име домаћина председника Покрајинске владе и Организационог одбора Игора Мировића, градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и председника Рвачког савеза Србије Жељка Трајковића, смело и гласно саопштио први човек светског рвања Ненад Лаловић приликом дружења с представницима домаћих и страних медија који прате шампионат Старог континента.

Захваљујући удруженим снагама и сјајној координацији између Министарства омладине и спорта, Покрајинске владе, Града Новог Сада и Рвачког савеза Србије, према речима Игора Мировића, такмичење у Новом Саду се спроводи по изузетно високим стандардима.

“У организацију је укључен велики број људи, посебну захвалност дугујем волонтерима, рвачким клубовома и РСС без којих ово такмичење не би добило највише оцене. Желели смо и с вама да поделимо утиске, да нам укажете на евентуалне пропусте, како бисмо то до недеље исправили и учинили боравак у Новом Саду још лепшим. Драго ми је да до сада функционише све беспрекорно, почев од техничке подршке, смештаја, безбеоносних и комуналних служби, људи са Спенса... Сви они су свој посао урадили максимално, чиме смо поставили високе стандарде. Надам се да ће тако остати и у наредна три дана, а и да наши такмичари у суботу и недељу нас обрадовати освојеним медаљама”, рекао је Мировић, а на питање да ли ће се Нови Сад можда кандидовати за организацију Светског првенства, он је рекао да логистика постоји, али да то много зависи и од привреде.


Признања Мировићу и Вучевићу

Председнику Покрајинске владе и Организационог одбора Првенства Европе у рвању Игору Мировићу уручен је орден, а градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу плакета, за подршку у организацији велике спортске манифестације и изградили имиџ српског спорта, Уједињеног светског рвања, раније познатија као ФИЛА. Признања им је уручио први човек светског рвања Ненад Лаловић истакавши да се орден, као највише признање, додељује само председницима држава и влада и да је сваки орден нумерисан и уписује се у протокол. 

Thumbnail

Председник Мировић је у шали прокоментарисао да је то други орден у његовој породици, пошто је први добио његов деда као заслугу за народ после Другог светског рата.


Нови Сад је још једном показао да је град спорта, а градоначелник Милош Вучевић био је поносан на изречено.

“Није реч само о великом спортском догађају, већ је то прилика да Нови Сад и Србија покажу све своје потенцијале. Захваљујући овој манифестацији, али и предстојећем Међународном пољопривредном сајму хотелски капацитети у Новом Саду су цео мај попуњени. Такви догађаји су снажна подршка привреди града, а тиме и државе. Ово је такође прилика да Спенс покаже да, и после четири деценије постојања, може да организује највећа светска и европска такмичења”, нагласио је градоначелник Милош Вучевић и додао: “ Надам се да ће српски рвачи освојити медаље и позвао бих Новосађане, али и све друге, да предстојећег викенда што боље бодре наше репрезентативце и да се у Спенсу чује химна„Боже правде".

Рвање је после кризе 2013.године преживело захваљујући нашем Ненаду Лаловић, а по његовој оцени и јединству свих чланица уједињеног светског рвања. Он је рекао да су у Новом Саду представници три града кандидата за домаћинство предстојећег ЕП и после онога што су видели овде „сви се тресу", пошто су постављени нови стандарди у организацији које ће тешко бити достићи.


Поклони рвачким клубовима из Србије

Приликом свечаног пријема појединим рвачким клубовима из Србије уручени су спортска опрема и реквизити, који су набављени за потребе Европског првенства, а који ће након његовог окончања служити успешнијем тренирању. Награђени су: београдски Партизан, Раднички из Сомбора и Крагујевца, Витез из Шапца и Фрушкогорац из Сремске Каменице.


“Наши гости су импресионирани од дочека на аеродрому, трансферима до хотела, акредитацијама... и чињеницом да је све ишло беспрекорно до детаља. Рвачи су смештени у хотеле са пет звездица, волонтери, студенти, говоре стране језике што је за многе изненађење, а да ли неко може да се пожали на српску храну и гостољубивост. Све су свему, учесници су пуни позитивних утисака”, рекао је Лаловић.

Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић изјавио је да је због подршке коју је пружила држава Србија такмичење припремано безбрижније.

“У предвечерје шампионата постојала је бојазан да ли ћемо одговорити свим захтевима. Сада сам много растерећенији јер је свако у свом сегменту задатак одрадио за десетку”, рекао је Трајковић.

Јово Галић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести