Новосађани међу најбољима у гађању из војничке пушке

На стрелишту у Трстенику, у организацији Стрељачког савеза Србије, одржано је такмичење у гађању војничком пушком, у екипној и појединачној конкуренцији.
Osvajači priznanja u Trsteniku Foto: Dnevnik.rs
Фото: Освајачи признања у Трстенику Фото: Дневник.рс

Нови Сад је представљала екипа Стрељачке дружине „Радивој Ћирпанов“ која већ годинама уназад на овим такмичењима осваја трофеје.

Првог дана такмичења гађало се из полуаутоматске пушке калибра 7,62 мм. Најбоље пласирана екипа била је „Драган Јевтић-Шкепо“ из Горњег Милановца са 794 круга, затим Бечкерек из Зрењанина са 778 кругова, а треће место „Радивој Ћирпанов“ са 736 кругова.

У појединачној конкуренцији прво и друго место освојили су браћа Срђан и Предраг Симовић са 271 односно 269 кругова, из екипе „Драган Јевтић Шкепо“, а трећи је био Тиби Чисар из Бечкерека са 262 круга.

Такмичење је следећег дана настављено гађањем из војничке пушке калибра 7,9 мм. Прво место освојила је екипа Бечкерека са 525 кругова, друго место „Радивој Ћирпанов“ са 514 кругова, а треће Јагодина 92 са 507 кругова.

У појединачној конкуренцији прво место освојио је Зоран Костовски (Бечкерек) са 187 кругова, друго Милан Јагњић („Радивој Ћирпанов“) са 184 круга, а треће Саша Саболовић (Борац Чачак) са 179 кругова.

Међу ниже рангираним, али са високим резултатима, истакли су се екипе и појединци из стрељачких дружина „Херој Срба“ из Смедерева, Војник из Суботице и Стражилово из Сремских Карловаца“ .

   М. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести