Новосадска Војводина поново у врху бокс сцене

Поглед на табелу Прве лиге Србије, која се први пут одвија у формату са 78 клубова, обрадовало је поклонике бокса у Новом Саду. Њихова Војводина, после 10 кола, тренутно се налази на другој позицији, за коју се грчевито боре са Вождовцем и Сомбором иза убедљивог лидера Новог Пазара. Концепт рада, који је још пре неколико година установило руководство Новосађана са Миланом Козомаром на челу, окренуо се сопственим снагама и школи бокса.
е
Фото: bkvojvodina.rs

– Управо је то оно на чему смо инсистирали и сада убиремо плодове рада и стратегије. Показали смо да с таквим определењем можемо да будемо у врху српског бокса. Развојном политиком изнедрили смо озбиљну генерацију дечака и девојчица попут Душана Прице, Николе Драгољевића, Милоша Николића, Луке Меденице, Кристијана Трпка, Вука Беркловића, браће Тешић - Лазара и Милоша, Петра Зукића, Војислава Бјелице – поносно је истакао председник Војводине Милан Козомара, чија визија је допринела да Нови Сад поново има клуб који је за пример у боксерској породици. 

Лига је осмишљена тако да се сваког викенда одржавају мечеви, а такмичари су у прилици да имају противнике различитог стила и квалитета.

– За коначан пласман збрајају се бодови остварени на свим мечевима и категоријама, како у лигашком делу, тако и на турнирима и отвореним првенствима. После 19 кола, осам клубова учествује у плеј-офу, који ће се одржати у једном месту. Нажалост, у сакупљању бодова не улазе они које освоје девојке, а ми имамо неколико изузетних боксерки. Подједнако улажемо у мушки и женски бокс, па се надам де ће се од следеће године рачунати и њихови резултати за копначан пласман. Оно што ме посебно чини срећним је чињеница да смо одмах ту иза Новопазараца, чији састав чине такмичари из три клуба.

Према Козомариним речима, овако конципирана развојна лига је одлична за будућност српског бокса.

– Суштина је да такмичари од 14 до 22 године доносе бодове, иако у лиги учествују све узрасне категорије. Из квантитета мора да изађе квалитет, а самим тим избегнута је могућност манипулације, што у нашој земљи то није било страно – нагласио је Милан Козомара и додао да им је циљ да се задрже у врху табеле, да не само да учествују у плеј-офу него и да у њему играју значајнију улогу.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести