Новосадски триатлон: Брат и сестра Крсмановић најбољи

На Штранду је јуче одржан 22. Новосадски триатлон за сениоре, јуниоре и ветране, као и кадете, млађе кадете и рекреативце који су се први пут опробали у овој дисциплини.
Тријатлон клуб Динамик
Фото: Тријатлон клуб Динамик

Пливање је стартовало на улазу у рукавац Дунава и након отпливана два круга, такмичари су пливали низводно до Моста Слободе, где је био крај трке, после 750 препливаних метара. Након узимања бициклова, уследила је вожња улицом Деспота Стефана, укупно осам кругова, укупне дужине од 20 км, а потом је уследило трчање на Кеју, у дужини од 5 км.

Иста стаза била је и за најмлађе у Мини триалтону, с тим да су они возили мање кругова, па су им дистанце биле 200 метара за пливање, 6 км вожње бициклом и 1,2 км трчања.

Кадетска трка уједно носи име Меморијал „Марине Роска”, у знак сећања на трагично преминулу такмичарку клуба Динамик. Пехар за најбржу у овој трци понела је Лана Гавриловић из Сремске Митровице.

Посебно је лепа информација да је 60 деце учествовало у малој трци, која су дошла из Македоније, Хрватске, Сремске Митровице, Панчева, Сомбора, Београда, Бора, Зајечара, Бечеја, Зрењанина и Новог Сада.

У спринт триатлону и главној трци, први код мушкараца кроз циљ је прошао домаћи такмичар Бојан Карановић (24), члан клуба Дyнамик, који је уједно био и организатор овог догађаја. Најбржа код девојака је била Бојанова сестра Наталија Карановић (18), такође чланица Динамика.

Најбољи ветерани су били Дејан Миливојевић из ТК Бор, Драгиша Младеновић из ТК Зајецар и Драган Поповић (Динамик). Код јуниора поредак је био следећи: 1. Лазар Дедић (ТК Спринт Сомбор), 2. Урош Иветић (ТК Спринт Сомбор),  3. Коканов Владимир (ТК Тамиш Панчево).

Организатор је захвалио Граду Новом Саду, који је препознао вредност ове манифестације, а као представник Града медаље најбољима је уручио заменик начелника Управе за спорт и омладину Града Новог Сада Огњен Крсмановић.     

С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести