Објављен календар Ф1 за наредну сезону, рекордне 24 трке

ЛОНДОН: Међународна аутомобилска федерација (ФИА) објавила је данас календар за наредну сезону Формуле 1, на којем се налазе рекордне 24 трке.
formula_
Фото: Printscreen

Шампионат ће почети трком у Бахреину петог марта 2023. године, да би затим уследиле трке за Велике награде Саудијске Арабије (19. март) и Аустралије (2. април).

Трка у Кини на програму је 16. априла, а у Азербејџану две недеље касније. Трка у Мајамију је на програму 7. маја, а Емилије Ромање 21. маја.

Трка у Монаку је на програму 28. маја, 4. јуна у Шпанији, а 14 дана касније на програму је трка у Канади.

У јулу ће бити вожене четири трке. Трка у Аустрији биће вожена другог јула, 9. јула у Великој Британији, 23. јула у Мађарској, а недељу дана у Белгији.

Шампионат Ф1 ће после летње паузе бити настављен 27. августа у Холандији. Следи трка у Италији 3. септембра, затим у Сингапуру 17. септембра, а у Јапану седам дана касније.

Трка у Катару биће одржана 8. октобра, а у америчком Остину 22. октобра, а у Мексику недељу дана касније.

Трка у Бразилу биће одржана петог новембра, а у Лас Вегасу у суботу 18. новембра, док ће финале Ф1 бити у Абу Дабију осам дана касније.

"Присуство 24 трке у календару Ф1 2023. године је додатни доказ раста и привлачности спорта на глобалном нивоу. Додавање нових трка и задржавање традиционалних места показује да ФИА добро управља спортом", навео је председник ФИА Мохамед Бен Сулајем.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести