Одржан ФИГ семинар Гимнастике за све у Новом Саду

Међународна гимнастичка федерација (ФИГ) у сарадњи са Гимнастичким савезом Србије, организовала је семинар за Гимнастику за све (ГфА) намењен за гимнастичке савезе којима је познат концепт ГфА, али не учествују на међународним активностима.
FIG GFA kurs u NS
Фото: Учесници семинара, фото: ГСС

Курс је одржан у хотелу „парк“ у Новом Саду, а учествовало је 26 особа из 14 земаља Европе и Африке. Курс су водили Моника Сискова из Словачке, потпредседница ФИГ Техничког комитета за ГфА и Араки Татсуо из Јапана, члан ФИГ Техничког комитета за ГфА.

Гимнастика за све (ГфА) је нетакмичарски вид гимнастике. И дисциплина и концепт, Гимнастика за све је основа за све дисциплине гимнастике, физички покрет и спортске активности, и нуди свет могуćности кретања које су погодне за све полове, старосне групе, способности и културно порекло. Гимнастика за све активности доприносе личном здрављу, фитнесу и укупном благостању.

Његова свеобухватна филозофија – „Забава, фитнес, основе и пријатељство" - била је близу срца оснивача ФИГ-а Николаса Куперуса у 19. веку. Његове активности данас - гимнастика са или без реквизита,  гимнастика и плесни елементи са гимнастиком за све - могу се приказати кроз перформансе (као што је Светска Гимнаестрада и WorldGym for Life Challenge).

Гимнастика за све нуди естетска искуства у покрету за учеснике и гледаоце, пружајући могућност да се фокусирају на ставке које су од посебног интереса у националном и културном контексту.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести