Oдржан једини касачки дан на бечејском хиподрому

И поред изузетно топлог дана, љубитељи коњичког спорта из Бечеја и околине у лепом броју попунили су простор око стазе хиподрома крај Радарске станице.
2
Фото: Dnevnik.rs

То је било и разумљиво, јер Коњички клуб Потисје само једанпут годишње организује касачки дан, па је то прилика да се ужива у овом атрактивном спорту.

- Изузев неких мањкавости у организацији манифестације, а то је до нас унутар клуба, све остало је било беспрекорно. У шест трка стартовало је, од 53 пријављених, 51 грло и то из 32 места. Виђене су квалитетне вожње, поготово у петој трци дана, где је коњ који је увезен из Италије Рик дел Дуомо оправдао епитет фаворита. Возач Борис Новић се на време издвојио и сигурно победио - рекао је председник КК Потисје Сава Војновић.

Борис Новић из Суботице је имао највише разлога за радост, јер је, поред главне трке, победио и у првој. Част домаћина сачувао је ветеран Јанош Немет, који је стартовао с два грла - Цицијом у другој и Дастером у последњој, шестој трци, у којој је прошао као трећи кроз циљну равнину.

Покровитељ манифестације била је Општина Бечеј, али су припомогли и бројни спонзори, тако да је за сваку трку обезбеђен солидан наградни фонд. Првопласирана грла су, поред пехара, добила и новчану награду од по 22.200 динара, другопласирана су инкасирала по 11.100, трећа по 6.660 и четвртопласирана по 4.400 динара.

Ево и резултата касачког дана на бечејском хиподрому: Прва трка – Сећање на Арањош Нандора: 1. Џо-Џо (возач Борис Новић), 2. Флинга В (Тибор Варга), 3. Пегги С (Борис Милодановић) и 4. Болдрик Прав (Атила Ласло).

Друга трка – Сећање на Миомира Вилића Јамана: 1. Динар С (Мирослав Голубовић), 2. Катаро (Рајко Катанић), 3. Енгри Беши ЈМХ (Јовица Довијарски) и 4. Никита (Милан Илијин).

Трећа трка – Сећање на Јефту Влашкалина: 1. Ализ ЦС (Ласло Рожа), 2. Полонеза (Божидар Милорадовић), 3. Апсолутна (Стеван Урошев) и 4. Експрес Леди (Саша Грујић).

Четврта трка – Сећање на Саву Попова: 1. Самсунг (Немања Машић), 2. Чарли Стар (Јосип Габрић млађи) и 3. Идрил Шугар (Милан Илијин).

Пета трка – Општина Бечеј: 1. Рик дел Дуомо (Борис Новић), 2. Урсула Баба (Александар Димитријевић), 3. Сирол Екс (Милан Тасић) и 4. Тим ворк (Дејан Катанић).

Шеста трка – Сећање на Петра Стевановића: 1. Филипа ди Погио (Жељко Вујановић), 2. Елит Шугар (Ласло Рожа), 3. Дустер (Јанош Немет) и 4. Лена Х Јет (Милан Лишић).                                 

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести