Одржан Меморијал „Лаза Крстић и Марица Џелатовић“ (фото)

На традиционалном, 8. по реду Меморијалу „Лаза Крстић и Марица Џелатовић“, у организацији Соколског друштва Војводина из Новог Сада, наступило је око 300 гимнастичара и гимнастичарки из Словеније, Хрватске, Македоније БиХ, Румуније, Мађарске, Немачке, Кипра, Данске, Бугарске, Јужне Африке, Израела, Малте, Јордана и Србије.
Memorijal Laza Krstic i Milica Dzeletovic/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Меморијал Лаза Крстић и Марица Џелетовић

Соколско друштво Војводина је у мушкој конкуренцији екипно заузело друго место иза националног тима Бугарске и испред националног тима Слловеније, док су девојке биле шесте, а медаље су узеле Бугарке,  ГИБ Шишка из Словеније и  Ријека из Хрватске.

Мушкарци су се надметали у пет, а девојке у четири узрасне категорије. У првој категорији код мушкараца злато је у вишебоју припало Бугарину Маркану Стефанову, а најбољи наш такмичар био је Балаж Гомбаш ( Партизан Жељезничар Суботица) на седмом месту. У финалима по справама најбољи је био Бугарин Наско Миков са два злата (партер, прескок) и два сребра (карике, вратило). У другој категорији у вишебоју је најбољи био Бугарин Даниел Трифонов, а од наших гимнастичара Филип Кулић (Партизан Жељезничар) на 11. позицији. Трифонов је у финалима по справама узео три злата (коњ с хватаљакама, карике, прескок). И у трећој категорији злато је у вишебоју отишло у Бугарску, а славио је Алегзандар Методиев, док је од наших најбољи био Урош Петровић (Партизан, Костолац) на 14. месту. У финалима по справама Бугарин Бојидар Златанов је освојио три злата (партер, коњ, вратило) и бронзу (разбој). У четвртој категорији у вишебоју је победио Грк Георгиос Келесидис, а трећи је био наш Стефан Веселиновић (СД Војводина). Веселиновић је узео и три бронзе (разбој, пресокк, партер) у финалима по справама. У петој категорији у вишебоју славио је Никола Јурковић (СД Војводина), а био је златни на партеру и бронзани на карикама, прескоку и разбоју.

Memorijal Laza Krstic i Milica Dzeletovic/F. Bakic
Memorijal Laza Krstic i Milica Dzeletovic/F. Bakic
Memorijal Laza Krstic i Milica Dzeletovic/F. Bakic
Memorijal Laza Krstic i Milica Dzeletovic/F. Bakic

У првој категорији у вишебоју је победила Валентина Георгијева из Бугарске, а најбоља наша такмичарка била је Нина Шабић (Спартак, Суботица) на петом месту. Георгијева је и у финалима по справама била најбоља освојивши два злата (разбој, партер) и бронзу (прескок). У другој категорији у вишебоју злато је припало Словенки Зали Беденик (Центар, Марибор), а најбоља наша такмичарка била је Ива Црносељански ( Партизан, Костолац) на 24. позицији. У финалима по справама Ела Борг са Малте је узела два злата (греда, партер) и бронзу (прескок). У трећој категорији у вишебоју је славила Бугарка Раја Ранчова, док је наша Анђела Ђурђевић (СД Војводина) била осма. Ранчова је у финалима по справама узела злато (партер), сребро (разбој) и бронзу (греда), а Ђурђевићева два сребра (партер, греда). У четвртој категорији славила је у вишебоју Александра Рајчић (СД Војводина), а у финалима по справама узела је злато на разбоју и сребро на партеру.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести