Одржан спортски сусрет Кањиже и Кишкунхалаша

Традиционални спортски сусрет братских градова Кањиже и Кишкунхалаша (Мађарска), одржан је у Кањижи у новом формату.
Fudbalerke/M. Mitrovic
Фото: М. Митровић

За разлику од досадашњих, који се одржавају већ више од три деценије, када су се у разним спортовима махом сусретали ветерани и рекреативци, овог пута је то био сусрет младих спортиста. Они су се надметали на више фронтова и дружили. Учествовало је 130 спортиста, по 65 из оба града. Секретар Спортског савеза општине Кањижа Игор Вуковић каже да је ово било велико освежење у сарадњи и прилика да се млади упознају и друже.

У спортској хали “Бање Кањижа” игране су утакмице фудбалског и рукометног подмлатка, у мушкој и женској конкуренцији. Кањижани су били успешнији у фудбалу, па су у узрасту пионира надиграли ривале 12:2, док су фудбалерке Кањиже биле исто тако ефикасне - 12:1.

У надигравању рукометног подмлатка, кањишки дечаци били су успешнији, остваривши победу 28:15, а девојчице из Кишкунхалаша су имале нешто бољу екипу и победиле 19:17. Шахисти из Мађарске и домаћина Потисја играли су на шест табли два круга, а за нијансу су били успешнији гости 6,5:5,5 поена. У сали СТК Кањижа стонотенисери су играли нерешено 3:3, уз бољу сет разлику у користи гостију.

Победничким екипама пехаре је уручио члан Општинског већа Кањиже за ресор спорта и омладине Золтан Ваш, а дружење учесника је било на заједничком ручку у Бањи Кањижа.         

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести