Одржана четврта атлетска манифестација „Бечејска десетка”

Уместо да ове године обележи мали јубилеј, Атлетски клуб Бечеј је, због паузе проузроковане пандемијом, стигао до организације тек четврте манифестације под називом „Бечејска десетка“.
В. Јанков/ Три првопласиране даме у „Бечејској десетки” с организаторима
Фото: В. Јанков/ Три првопласиране даме у „Бечејској десетки” с организаторима

Атлетичари и рекреативци са свих страна наше државе, али и из БиХ и Хрватске, без обзира на тропску врућину, дошли су у наш највећи град крај Тисе, да истрче деоницу од 10, или пет километара.

- Укупно је стартовало 252 такмичара, од којих се њих 163 борило на дужој деоници, а 88 је истрчало упола краћу стазу. Изузетно топло време је спречило далеко већи одзив, али је у термину старта трке температура знатно опала, ветар се појачао, па су такмичари имали донекле повољније, на моменте и отежане услове, тако да је трка била прави изазов. Задовољни смо како је све протекло и захвалио бих се спонзорима, који су допринели да организација буде успешна. То се посебно односно на Канцеларију за младе општине Бечеј, која је даривала пехаре и обезбедила новчане награде у укупном износу од 120.000 динара - рекао је Бојан Јоцић, председник АК Бечеј.

Док су се одрасли загревали, бројним посетиоцима су задовољство приредили бечејски основци. У три узрасне категорије, у обе конкуренције, на стазама од 200, 400 и 800 метара, наступило је нешто преко стотину малих такмичара.

Фото: В. Јанков/ Најуспешнији такмичари у трци на 10.000 метара

Код сениора, победио је Кристијан Стошић, члан АК Врањански маратонци из Врања, који је стазу од 10.000 метара истрчао за 35 минута и 34 секунде. Други је био Срето Крстић (АК Власеница – 36,16), а трећи Бранислав Живић (АК Вождовац – 36,19).

- Честитао бих домаћину на сјајно постављеној маршрути трке и одличној организацији. Трка је била неизвесна до последњег километра, када сам одлучио да се издвојим и решим је у своју корист. У јулу не можемо да  очекујемо неке ниже температуре, али смо се, уз мало облака и ветра, изборили с временским (не)погодама - уз осмех, изјавио је победник Кристијан Стошић.

У конкуренцји дама, на „Бечејској десетки“ прва три места припала су Београђанкама. Невена Јовановић је била прва, у времену од 39,42 минута, друго место освојила је Сандра Узелац (41,42), а треће Данијела Бараћ (44,22).

Упола краћа деоница донела је највећу радост Слађани Стаменковић из Банатског Брестовца (18,53 минута) и Урошу Гутићу с Пала у БиХ (15,44). Други у мушкој конкуренцији, са само две секунде слабијим временом, био је Ђуро Борбељ из Апатина (15,46), а Новосађанка Александра Буркановић (22,01) била је друга код дама. Сенћанин Бела Нађ Гелерт (16,44) освојио је треће место, као и Јована Стелкић из Зрењанина (22,10) у женској конкуренцији.

Три првопасирана такмичара у све четири поменуте трке освојили су, поред пехара и робних пакета, новчане награде у износу од по 15.000 за прво, 10.000 за друго и 5.000 динара за треће место.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести