ОКС, Удовичић и Фабрици најавили Европску недељу спорта

БЕОГРАД: Челници Олимпијски комитет Србије (ОКС) Милица Мандић и Жарко Зечевић, министар омладине и спорта Вања Удовичић и шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици, најавили су данас Европску недељу спорта, која ће у Србији бити обележена трећи пут од 23. до 30. септембра.
Танјуг/Тара Радовановић/Најава Европске недеље спорта
Фото: Танјуг/Тара Радовановић/Најава Европске недеље спорта

Основи циљеви Европске недеље спорта усмерени су на подстицање грађана на бављење физичком активношћу без обзира на године и физичку спремност.

Челници ОКС-а и министар омладине и спорта истакли су да је бављење спортом сада важније више него икада раније и да је од кључног значаја за физичко и ментално здравље нације, имајући у виду у колико изазовном времену живимо.

Истичући да је бављење спортом пут ка здравијем, мирнијем и стабилнијем друштву, позване су све организације институције, компаније, спортски савези, клубови, школе и универзитети да буду активни и да својом спортским и едукативним догађајима дају допринос Европској недељи спорта, ширећи свест о важности бављења физичким активностима и здравом начину живота, а све у складу са мерама безбедности и препорукама Владе и кризног штаба у вези са епидемијом корона вируса.

Амбасадори Европске недеље спорта у Србији, чији је покретач Европска комисија су атлетичарка Ивана Шпановић, стрелкиња Зорана Аруновић, бивша кошаркашица Наташа Ковачевић, оснивач хуманитарне фондација "Заједно за живот" Јован Симић, џудиста Немања Мајдов и фитнес ентузијаста Нела Бунчић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести