ОКС: Вукићевић носи заставу Србије на церемонији отварања ЗОИ

БЕОГРАД: На конференцији за медије одржаној путем видео конференције представљено је двоје спортиста Србије који ће наступати за Србију на Зимским олимпијским играма у Пекингу 2022.
z
Фото: oks.org.rs

С медијима су разговарали алпски скијаши, Невена Игњатовић и Марко Вукићевић, као и председник и генерални секретар ОКС, Божидар Маљковић  и Ђорђе Вишацки.

Медијима се прво обратио председник Олимпијског комитета Србије, Божидар Маљковић који је истакао да је Олимпијски комитет Србије опредељен да кроз своје програме стимулише развој зимских спортова уз помоћ надлежних државних институција и партнера.

Невени и Марку у име Олимпијског комитета Србије желим много успеха на њиховим четвртим, односно трећим Олимпијским играма. Сигуран сам да ће када изађу на захтевне стазе у Кини, дати све од себе и то је оно што од њих очекујемо. Уколико тако буду урадили, верујем да ћемо сви бити задовољни њиховим резултатима,  истакао је председник Маљковић.

Након тога, присутнима су се обратили Невена и Марко, који су говорили о својим очекивањима на Зимским олимпијским играма, припремама и тренутној форми.

Најбоља српска скијашица Невена Игњатовић истакла је да јој је недавна повреда коју је доживела на тренингу пред трку Светског купа у Кортини донекле променила планове за наступ у Кини.

Мој план је био да наступим у три дисциплине на овим Олимпијским играма, али имајући у виду да би стартовање у велеслалому представљало велики ризик, обзиром на овај пад, одлучили смо да наступим у спусту и у алпској комбинацији. Даћу све од себе да будем спремна за свој наступ на својим четвртим Олимпијским играма. Навикли смо да функционишемо у околностима корона вируса и апсолутно ћемо бити фокусирани на наше наступе. Радујем се наступу и даћу све од себе, рекла је Невена Игњатовић.

Фото: oks.org.rs

Марко Вукићевић је истакао оптимизам пред полазак у Кину и срећу што је у прилици да наступа на својим трећим Олимпијским играма.

Ја сам последње две године сваки дан радио на томе да се вратим на скије и ове Зимске олимпијске игре у Пекингу су биле мој главни циљ. Након свега што ми се догодило, чињеница да сам успео да се квалификујем је моја лична велика победа. Ја сам спреман и узбуђен што ћу отворити ове Игре за нашу земљу. Представљаћемо нашу земљу на најбољи начин и оставићемо наше срце на терену. Ја ћу на овим Играма наступати у две дисциплине, а то су спуст и супервелеслалом. Ја немам обичај да пре почетка такмичења причам много о резултатским предвиђањима, али ћу дати свој максимум и верујем да ће то бити довољно за добар резултат, рекао је наш најбољи алпски скијаш Марко Вукићевић.

Марко ће бити носилац заставе Србије на церемонији отварања Зимских олимпијских игара у Пекингу. Наша првобитна идеја је била да нашу заставу заједно носе Невена и Марко, али имајући у виду нове околности, Марко ће сам носити заставу Србије на Националном стадиону у Пекингу, рекао је генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки.

Вишацки је изнео информације везане за наступ наших спортиста на предстојећим Играма, наводећи да је упркос изузетно компликованим Цовид протоколима домаћина, наша Мисија припремила све како би наша делегација спремно и без проблема учествовала на Зимским олимпијским играма у Кини. Генерални секретар је нагласио да је претходница мисије већ отпутовала у Пекинг како би обавила неопходне припреме за наступ наших спортиста.

Марко Вукићевић ће отпутовати у Пекинг већ данас, како би се адекватно припремио за свој  наступ који га очекује 6. фебруара. Невена ће се Марку придружити нешто касније, те она према садашњем плану путује 5. фебруара за Пекинг.

Први ће на снег, према распореду, изаћи Марко Вукићевић, који ће већ другог дана Зимских олимпијских игара (6. фебруара) наступити у дисциплини спуст.

Комплетан распоред такмичења наших спортиста на Зимским олимпијским играма 2022. налази се на следећем линку: https://oks.org.rs/raspored-takmicenja-tima-srbije-peking-2022.

Представљена је и нова колекција званичне опреме Олимпијског тима Србије коју је направила пољска компанија ОТЦФ са својим брендом 4Ф, као и одевна комбинација коју ће наши спортисти носити на Церемонији отварања ЗОИ 2022.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести