Олимпијски шампион Тентоглу стиже на Светско дворанско првенство у Београду

БЕОГРАД: Милтијадис Тентоглу, грчки ателетичар и олимпијски шампион у скок удаљ из Токија, учествоваће на Светском дворанском првенству у Београду, које ће бити одражано од 18. до 20. марта.
atletika, tanjug
Фото: Tanjug/D.Goll, ilustracija

Актуелни олимпијски шампион такмичарску 2022. стартује са врха светске ранг листе Светске атлетске федерације, а Тентоглу је већ имао прилику да се такмичи у Београду 2017. и сада са великим задовољством најављује нови долазак у српску престоницу која му може донети остварење сна, да након свих злата које је до сада освојио на листу упише и светско.

"Моје једино такмичење у Београду до сада је било на Балканском првенству у дворани у 2017, где сам освојио четврто место скоком од 7,48 метара. Од тада нисам био у Србији, али сада планирам да се такмицим на “Белграде индоор меетинг-у” и након тога ћу остати у Београду и припремити се за Светско првенство. Свестан сам да се српски организатори труде да спреме најбоље могуће такмичење за нас и надам се да ће и гледаоци моћи да нас подрже уживо током светског шампионата”, рекао је Тентоглу.

“Као и увек веома сам фокусиран на моје резултате и на сваком такмичењу трудим се да дам све од себе и да добијем најбоље резултате. Свестан сам да су очекивања од мене можда сада велика, али не обраћам пажњу пуно на мишљења других или шта причају. Мој тренер и ја се трудимо да стално побољшамо моју технику и да не причамо о очекивањима и фаворитима, само желимо да скочимо далеко. Освајање медаље ми је увек у мислима на сваком такмичењу”, поручио је Тентоглу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести