Организатори ОИ ограничили број гледалаца

ТОКИО: Организатори Олимпијских игара саопштили су данас да су ограничили број гледалаца на 10.000 за сваки догађај на Играма у Токију.
tokio
Фото: Rodrigo Reyes Marin/Pool Photo via AP

Како се наводи у саопштењу које преноси Ројтерс, ограницење публике на Играма, које треба да почну 23. јула, биће на 50 одсто капацитета, односно до највише 10.000 гледалаца.

Премијер Јапана Јошихиде Суга раније данас саопштио је да не одбацује могућност да се Олимпијске игре у Токију одрже без гледалаца, уколико главни град Јапана буде под ванредним стањем због ковида-19.

Након разговора између организатора Игра, јапанске владе и престонице Токија, као и међународних олимпијских и параолимпијских комитета, донета је одлука да се број навијача ограничи.

Премијер Суга укинуо је ванредно стање у Токију прошле недеље, али је одржао на снази такозвано "квази ванредно стање" са пратећим рестриктивним мерама до 11. јула.

Јапанска јавност и даље се противи одржавању Игара овог лета, а истраживање јавног мњења које урадила Асахи Њуз Нетворк (АНН) од 19. до 20. јуна, показало је да 65 одсто испитаника жели да се догађај поново одложи или откаже.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести