Осам медаља за српске стонотенисере са инвалидитетом на Светском купу у Пољској

Српски репрезентативци освојили су осам медаља на Светском купу за стонотенисере инвалиде који је одржан у пољском Владислову. Учествовало је око 200 такмичара из целог света.
stonoteniseri sa invaliditetom
Фото: СТК ОСИ Спин

Појединачно сребро освојиле су Сања Мијатовић и Нада Матић. Сања је у класи Т2 у финалу поражена од Рускиње Надежде Пушпашеве, а Нада у класи Т4 од Немице Сандре Микалешек са 3:0. Иначе Микалашек је у полуфиналу била боља од Бориславе Перић Ранковић са 3:2, тако да је Беби припало бронзано одличје. Сања Мијатовић у класи Т3 није прошла групу, као ни Зорица Попадић у класи Т4.

Митар Паликућа је у класи Т5 освојио бронзану медаљу, пошто је у полуфиналу поражен од Немца Валентина Гер Бауса са 3:0. Горан Перлић је у класи Т2 у четвртфиналу поражен од Пољака Рафе Чупера са 3:. Милан Зелен је у класи Т5 у четвртфиналу изгубио од Холанђанина Џералда ван Грунсвена са 3:1.

Екипно су злато освојле Борислава Перић Ранковић и Нада Матић, а сребро Ана Првуловић и Сања Мијатовић. Злато је припало и Горану Перлићу у екипи са Пољаком Јакимчуком, док су Митар Паликућа и Милан Зелен узели бронзу.

Са репрезентативцима су у Пољској били и тренери Лазар Куртеш, Светислав Димитријевић, Срђан Томичић и Слађана Крсмановић.

Г. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести