Оснива се Асоцијација спортских ветерана

У хотелу Нови Сад, у петак у подне, биће одржана оснивачка скупштина Асоцијације спортских ветерана Новог Сада (АСВНС).
Veterani Novi Sad
Фото: Приватна архива

Основна активност овог спортског удружења биће подизање свести јавности о потребама неговања традиције и очувања свих остварених вредности новосадског спорта.

Међу оснивачима су носиоци олимпијских медаља Слободан Качар, Бранислав Симић, Васа Мијић, Славко Обадов, Зоран Панчић, Тадија Качар, једна од најбољих кошаркашица света Марија Вегер, вицешампиони света Бранислав Лончар и Душан Дачић, члан шампионске екипе фудбалера Војводине Васа Пушибрк, као и други врхунски спортисти, више спортских стручњака и спортских радника који су водили клубове и савезе, као и бивши спортски новинари.

На седници би требало да буду изабрани председник Скупштине, председник, генерални секретар и чланова Управног одбора АСВНС, председник и чланови Надзорног одбора, као и да се усвоје сва нормативна акта.

Требало би да буду устројени критеријуми за одређивање статуса спортиста, стручњака у спорту и спортских радника код рангирања за друштвена признања и предлагање за давање имена улица, тргова и објеката по именима спортиста, стручњака у спорту, спортских радника и спортских догађаја.

Очекује се и то да се закаже први сусрет спортских ветерана Новог Сада, потом предлог за оснивање Олимпијског парка, као и то да једна улица у Новом Саду понесе име Новака Рогановића, првог Новосађанина освајача златне олимпијске медаље. Биће предложено и то да велика дворана СПЦ Војводина понесе име Жарка Петровића, одбојкашког репрезентативца и освајача бронзане олимпијске медаље, а џудо дворана име Светозара Драже Михаиловића, џудо и самбо тренера и селектора репрезентације.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести