Oтворен међународни турнир у ритмичкој гимнастици

НОВИ САД: Седми Међународни турнир у ритмичкој гимнастици „Трофеј Новог Сада 2018“ почео је данас у СПЦ „Војводина“.
gimnastika
Фото: Grad Novi Sad

На турниру који се одржава 24. и 25. марта у СПЦ „Војводина“, учествује 54 делегације са 678 такмичарки узраста од пет до 19 година из Русије, Чешке Републике, Туниса, Мађарске, Румуније, Бугарске, Кипра, Турске, Израела, Босне и Херцеговине, Хрватске, Швајцарске, Аустрије, Црне Горе, Словеније, Италије и Србије.

Гимнастичарке ће се такмичити у индивидуалним вежбама А и Б нивоа у свим категоријама – од млађих пионирки до сениорки, као и у групним вежбама А и Б нивоа.Церемонији свечаног отварања турнира присуствовао је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин који је изразио велико задовољство што је Нови Сад домаћин младим и успешним спортисткињама, које велики труд, ентузијазам и пуно свог слободног времена улажу у ритмичку гимнастику.

„Многе од њих су, са државним репрезентацијама или самостално, већ оствариле изузетне резултате на великим спортским такмичењима и нама је част да их угостимо и да промовишемо на најбољи начин ритмичку гимнастику као олимпијски спорт у нашем граду. Такође, поред спортског овај турнир има и туристичи значај будући да окупља око 1000 чланова спортских делегација из чак 17 земаља“, изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Седми међународни турнир у ритмичкој гимнастици „Трофеј Новог Сада 2018“ се налази у званичном календару Гимнастичког савеза Србије, а организује га клуб ритмичке гимнастике „Ритмика“ из Новог Сада. Према речима организатора очекује се извођење врхунске ритмичке гимнастике светског нивоа будући да на Турниру учествује око 200 такмичарки највишег нивоа, махом чланица репрезентација својих земаља, учесница Европских првенстава, Светског купа и Олимпијаде младих које су до сада већ оствариле изузетне резултате.

Све победнице по категоријама добиће медаље и пехаре, а најбоља такмичарка ће добити велики пехар и звање носиоца „Трофеја Новог Сада 2018“.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести