ОВОГ ВИКЕНДА ПОЧИЊЕ ЧЕТВРТФИНАЛНА СЕРИЈА ПЛЕЈ-ОФА СУПЕРЛИГЕ ЗА СТОНОТЕНИСЕРКЕ: Новосађанке одбрану титуле крећу са Сетом

Стонотенисерке Новог Сада крећу у одбрану шампионске титуле утакмицом против Сенте у четвртфиналној серији плеј-офа Суперлиге Србије (субота, 17 часова, стонотениска сала Спенса).
1
Фото: Екипа Новог Сада, фото: СТК Нови Сад

Оба тима освојили су највећи број титула у последње две деценије. Доминацију Сенте с почетка 2000-их, од 2014. године заменио је Нови Сад, који је освојио седам титула у последњих девет сезона. За разлику од ранијих година однос снага у квалитету се значајно променио.

- Истина је то да смо апсолутни фаворити, али то не умањује наш приступ који је увек исти, без обзира на ривала. Посебно ценимо Сенту, која годинама покушава да и даље са играчицама из своје школе остане у врху српског стоног тениса. Времена су се мало и променила, све је теже задржати играче у клубу, јер су понуде знатно уносније у иностранству. Свакако, очекујем од мојих играчица да пруже максимум и да победом стартујемо у овој четвртфиналној серији - рекао је тренер Новосађанки Слободан Стојанов, чија екипа бележи историјску серију непобедивости, чак у 91 узастопној утакмици још увек не знају за пораз. 

Главни конкурент Новог Саду у борби за нову титулу је ТСЦ, који ће у суботу од 11 часова у Бачкој Тополи дочекати Чоку. Још се састају Униреа и Обилић из Новог Кнежевца (Уздин, 15 часова), као и новосадска Панонија и нишки Јосип Колумбо (недеља, 17 часова, Спенс). Игра се на две добијене утакмице након чега следи полуфинална и потом и финална серија плеј-офа. 

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести