Паликућа и Перић Ранковић прваци

НОВИ САД: Појединачно државно првенство за стонотенисере инвалиде одржано је у стонотениској сали на Спенсу у Новом Саду уз учешће око 90 такмичара.
stonoteniser
Фото: Dnevnik.rs

Улоге фаворита оправдали су олимпијци и вишеструки државни прваци и чланови Спина Митар Паликућа и Борислава Перић Ранковић. Паликућа је тријумфовао у класи Т4-5 и то убедљиво. У финалу је надиграо клупског и репрезентативмног колегу Миросалав Хому са 3:0 (11:6, 11:8, 11:5.  У полуфиналу Митар је био успешнији од још једног члана Спина Младена Ћирића са 3:0, а Хома је био успешнији од Милана Зелена.

И Борислава Перић Ранковић била је неприкосновена у женској конкуренцији. У полуфиналу је са 3:1 била успешнија од Зорице Попадић из СТИБ Београд са 3:1, а у финалу је савладала клупску и репрезентативну колегиницу Биљану Убовић са 3:0. Убовићева је у полуфиналу била боља од Сање Мијатовић (К2 Зрењанин) са 3:1.

Спиновци су доминирали и у категорији Т1-3 у муишкој конкуренцији. Титулу је освојио Дарко Бабић који је у финалу савладао клупског друга Синишу Брадашевића са 3:2. Бабић је у полуфиналу био успешнији од ца Бориса Стојиљковића (К2 Зрењанин) са 3:0, а Брадашевић је у полуфиналу био бољи од Владана Петковића (ЧА Чачак) са 3:0.У класи Т6-7 државни првак је постао Лука Андрашић из Спина, који је у финалу савладао Немању Бирманчевића из Шапца са 3:1.

У класи Т8-10 злато је освојио Никола Кирћански (К2 Зрењанин) савладавши у финалу Драгана Бунчића (Спин, Нови Сад) са 3:0. У општој категорији славио је Јосип Типура из Спина испред клупског колеге Богдана Медића и Градимира Живковића (Медијана).

Текст и фото: Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести