ПЛАНИНСКИ БИЦИКЛИЗАМ Тријумф Попове и Харинга

Завршена је последња етапа Међународне планининске бициклистиче трке, са стартом испред хотела Цептор на Андревљу.
Sa starta etape trke na Andrevlju Foto: Dnevnik.rs
Фото: Са старта етапе трке на Андревљу Фото: Дневник.рс 

Елитни спортисти из 20 земаља током протекла четири дана такмичили су се за 120 бодова, у оквиру квалификација за Олимпијске игре у Токију 2020. године. У категорији Елита код жена, победила је Украјинка Ирина Попова, док је у истој конкуренцији код мушкараца тријумфовао Мартин Харинг из Словачке. Нажалост, наша Јована Црногорац је, због проблема са опремом, морала да одустане у четвртој етапи.

- Колико је ова трка била важна, показују пријаве представника чак 20 нација. Прошле године комесар Светске бициклистичке уније дао нам је највећу оцену, ушли смо у категорију 1 и резултат се одмах видео. У конкуренцији су били актуелна европска шампионка Ирина Попова, као и бивши европски шампион Филип Меирхаге, који возе уз најбоље тркаче Јапана, Француске, Италије, Мађарске, Пољске, Енглеске... На Андревљу је наступило 165 такмичара, а заниљмиве трке вожене су и у конкуренцији за млађе категорије, мастерса и рекреативца, којима смо желели да омогућимо да возе заједно с великим именима - рекао је директор трке Немања Вајс.

Како је реч о квалификационој трци за Олимпијске игре, пријављено је било њих 43, од чега 30 мушкараца и 13 жена, међу којима је и наша олимпијка Јована Црногорац.

Старт трке означио је председник Спортског савеза Војводине, Слободан Бошкан, који је оценио да се квалитет надметања видео и по томе што су пријављени били већином национални прваци.

Бициклистички клуб Нови Сад пету годину заредом организује етапну трку планинских бициклиста (МТБ трке) на Фрушкој Гори. Следећа трка коју клуб организује одржаће се 2. јуна на Петроварадинској тврђави, а наредне недеље требало би да сазнамо и да ли ће Нови Сад бити домаћин Европског првенства у планинском бициклизму 2021. године.

С. Р.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести