Победа Гардашевићеве на Отвореном првенству Београда

Чланица Атлетског клуба Војводина из Новог Сада, скакачица удаљ Милица Гардашевић, почела је сезону у дворани победом на сениорском Отвореном првенству Београда, резултатом 6,51 метара.
1
Фото: САС

Ученица тренера Марка Милинкова пре ове даљине у трећој серији имала је у првој исправан скок, па затим преступ. 

И други такмичари у црвено-белом дресу били су запажени у првом надметању у 2023. години. Никола Мујановић освојио је бронзу у скоку увис, пошто је био успешан на висини од 2,07 метара. У јакој конкуренцији на 60 метара, 17-годишња Тамара Радојичић је у финалу била убедљиво најмлађа, а заузела је четврто место, изједначивши лични и државни рекорд за млађе јуниорке од 7,64 секунде, који је поставила крајем децембра прошле године.

Испред ње су биле искусне спринтерке Милана Тирнанић (Црвена звезда, Београд), која је тријумфовала у времену од 7,40 секунди, друга је била европска јуниорска вицешампионка на 100 м, Ивана Илић (Партизан, Београд), пошто је штоперицу зауставила на 7,48, док је треће место припало Ањи Лукић (ОАК Београд), која је на циљ стигла за 7,55 секунди. Иза Тамаре, на петој позицији нашла се њена клупска колегиница Милица Пелемиш (7,68). 

Јуниор Страхиња Радаковић такође се ухватио укоштац с врсним ривалима, браћом Кијановић, Бошком и Алексом, и у финалу трке на 60 м био је пети, с личним рекордом од 7,03 секунде. Анастасија Мича је била четврта укупно на 400 м, резултатом 58,72 секунде. 

К. Б.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести