Почела 38. Међународна бициклистичка трка Кроз Војводину

НОВИ САД: Овогодишња 38. међународна бициклистичка трка "Кроз Војводину" почела је у Новом Саду и трајаће до 17. септембра, а покровитељи манифестације су покрајински секратаријат за спорт и омладину и Бициклистички савез Војводине, саопштила је Влада Војводине.
Дневник/Ф. Бакић
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Има више од 90 учесника, а почела испред платоа Покрајинске владе, а старт је дао покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.

Учешће на трци је пријавило је девет екипа са учесницима из 11 земаља и пет екипа из Србије, што чини караван од укупно 90 такмичара и 30 пратећих возила, а руту завршавају у Зрењанину.

"Као што знате, прошле године ова традиционална трка није одржана. Покрајински секретаријат за спорт и омладину у сарадњи са Бициклистичким савезом Војводине је преузео ту обавезу и ове године она наставља своју трасу", рекао је Батез.

Фото: Dnevnik.rs

Нагласио је да та трка, поред своје дуге традиције, предстваља изузетан значај за бициклизам који је олимпијски спорт и бициклисте који на међународним такмичењима, попут данашњег, прикупљају своје такмичарске бодове.

Покрајински секретар за спорт и омладину је подсетио да је трка "Кроз Војводину" једна од најстаријих спортских манифестација у нашој покрајини и да је први пут организована давне 1970. године.

Фото: Biciklisticka trka kroz Vojvodinu/F. Bakic

Он је додао да ће Покрајинска влада наставити да подржава такве пројекте, јер су се кроз њих развијали шампиони, као што је данас Петар Саган, те пожелео свим такмичарима добродошлицу у Нови Сад и спортско и фер надметање на предстојећој рути.

В. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести