Почело појединачно првенство у боксу, познат епилог Суперлиге

СМЕДЕРЕВО: Појединачно првенство Србије у боксу почело је данас у Смедереву, уз учешће 50 такмичара и 13 такмичарки.
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

Први пут у историји победници ће заслужити стипендију Боксерског савеза, а такмичење је уједно и изборно за репрезентацију.

Финале је на програму у суботу.

Истовремено, Дисциплинска комисија Боксерског савеза Србије (БСС) суспендовала је данас на две године функционере Лознице, који су "повукли екипу" у мајсторици финала Суперлиге против Радничког из Београда.

На исти рок суспендоване су судије са меча финала између Александра Глигорића и Семиза Аличића, због одлуке у корист Глигорића.

"На основу датих изјава и узимања у обзир материјалних доказа поводом напуштања спортског догађаја у Смедереву, на финалу Суперлиге Србије у боксу за сезону 2019-2020. а на основу Закона о спорту као и Дисциплинског правилника БС С, Дисциплинска комисија Боксерског савеза Србије донела је једногласну одлуку (решење): Да се чланови БК Лозница, Александар Рисимић, Милан Марковић и Раде Јовановић суспендију уз Боксерског савеза Србије на период од две године, наводи се у саопштењу.

Такође, након пријаве поднете од стране Марјана Цветковића, директора Боксерске лиге Србије, а поводом бодовања на финалном мечу између Глигорића и Аличића, где је победу 2:1 однео Глигорић, а након ревизије поменутог меча на састанку одржаном 24.10., где су домаће судије гласале 16:3 у корист Семиза Аличића, као и међународне судије 3:0 у корист такмичара Лознице, Дисциплинска Комисија донела је и одлуку да се судије Александар Вучићевић и Милош Даниловић суспендују на период од две године, од дана доношења одлуке.

Против ових решење могућа је жалба Сталном Арбитражном суду Олимпијског комитета Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести